Τετάρτη 27 Απριλίου 2011

ΟΥΔΕΝ ΣΧΟΛΙΟΝ!


ΔΗΜΟΣΙΕΥΤΗΚΕ ΣΤΗΝ ΕΦΗΜ. "ΟΛΥΜΠΙΟ ΒΗΜΑ"  ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ 27/05/2009


ΓΡΑΦΕΙ Ο ΒΑΣΙΛΗΣ ΜΟΣΧΗΣ


Εμφανίζονται καταιγιστικές!
Καλύπτουν ένα μεγάλο φάσμα της ζωής μας και πιθανόν να υπάρχει μεγάλη απορία για ποιό λόγο να υπάρχουν. Οι δημοσκοπήσεις ας πούμε είναι για να υπάρχει ένας …ανελέητος πόλεμος κομμάτων και εφημερίδων. Πρέπει λίγος ντόρος να υπάρχει. Ένα τσίτωμα των νεύρων είναι απαραίτητο. Το λένε εξ άλλου και οι νευρολόγοι. Δεν μπορεί τα νεύρα να είναι σε μια αδρανή κατάσταση. Δεν είναι φυσιολογικό. Οι εξάρσεις δείχνουν ότι το νευρικό σύστημα είναι σε μια υγιή κατάσταση. Οπότε κάτι πρέπει να κάνουμε για να έχουμε μια αναστάτωση.
Από την άλλη, οι πολυποίκιλες έρευνες που βλέπουν το φως της ημέρας αρκετές φορές αδυνατούν να αιτιολογήσουν την ύπαρξη τους.
Μια καινούρια έρευνα από την Ν. Υόρκη μας πληροφορεί γιατί οι μαθητές παίρνουν ή δεν παίρνουν καλούς βαθμούς. Όχι, αιτία δεν είναι μόνο αν υπάρχει συντονισμένη και σωστή μελέτη. Αλλού πρέπει να αναζητήσουμε την αιτία.
Νέα έρευνα από το Πανεπιστήμιο του Μαϊάμι των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής μας απέδειξε για πρώτη φορά – δεν ξαναείδε το φως της ημέρας παρόμοια έρευνα – ότι η περιποιημένη εξωτερική εμφάνιση και η προσωπικότητα ενός μαθητή ή μαθήτριας γυμνασίου βοηθάει τα μέγιστα στο να παίρνει ο μαθητής καλύτερους βαθμούς. 
Και όχι μόνο αυτό. Διαχωρίζει τα φύλλα και επικεντρώνει πιο πολύ την εξωτερική εμφάνιση στα αγόρια και την προσωπικότητα στα κορίτσια.
Η μελέτη έγινε από ομάδα ερευνητών με επικεφαλής τον καθηγητή Οικονομικών της Υγείας Μάικλ Φρεντς και θα δημοσιευτεί στο επόμενο τεύχος του επιστημονικού περιοδικού Labour Economics.
Πού να το ξέραμε τόσο καιρό και να ενεργούσαμε ανάλογα; Διότι ψάχναμε τόσο καιρό για την αιτία του κακού στους χαμηλούς βαθμούς και δεν ξέραμε τι να κάνουμε. Αδίκως φωνάζαμε και …τσίτα τα νεύρα! Αντί για, διάβασε Κωστάκη και άνοιξε κανένα βιβλίο Καιτούλα, θα έπρεπε άλλη τακτική να ακολουθούσαμε.
Μια βόλτα στα μαγαζιά και μετά …φιγουρίνια οι μαθητές! Και νάσου οι βαθμοί στα ύψη!
Προσωπικότητες πού πουλάνε;
  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου