Τετάρτη 27 Απριλίου 2011

ΟΥΔΕΝ ΣΧΟΛΙΟΝ!


ΔΗΜΟΣΙΕΥΤΗΚΕ ΣΤΗΝ ΕΦΗΜ. ¨ΟΛΥΜΠΙΟ ΒΗΜΑ" ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ  13/05/2009


ΓΡΑΦΕΙ Ο ΒΑΣΙΛΗΣ ΜΟΣΧΗΣ


Κατεπειγόντως πρέπει να γίνουμε πλούσιοι!
Το προστάζει καινούρια έρευνα που ισχυρίζεται ότι ανάλογα με το επίπεδο του πλούτου και των εισοδημάτων βρίσκεται και η κατάσταση της υγείας ενός ατόμου. Εχεις οικονομική άνεση; Τότε μη φοβάσαι τίποτα! Η υγεία σου βρίσκεται σε καλό δρόμο. Δεν έχεις στον ήλιο μοίρα; Άστα να πάνε! Και πού να πάνε δηλαδή; Θέλεις και λεφτά για τα εισιτήρια; Εκτός αν δεν υπάρχουν λεφτά ούτε και για αυτά, οπότε ο καθείς ...εφ’ ω ετάχθη!
Από την έρευνα προκύπτει ότι όσοι προέρχονται από χαμηλότερες κοινωνικοοικονομικές ομάδες κατά μέσο όρο πεθαίνουν νωρίτερα σε σχέση με τους πιο πλούσιους. Άρα υπάρχουν και φωτεινά παραδείγματα εξαιρέσεων που αποδεικνύουν τον κανόνα. Η έρευνα τονίζει ότι τα χρήματα δεν είναι πανάκεια αλλά είναι απαραίτητα για μια πιο υγιή ζωή. Τι καινούρια πράγματα παρουσιάζει κι αυτή η έρευνα; Ως και οι πέτρες το ξέρουν ότι το χρήμα είναι το μαγικό “κλειδί” για πάσης φύσεως  ...εργασίες! Από εξωτικές διακοπές έως και ...πολυεθνικές συναλλαγές. Χωρίς αυτό δεν κινείται κουνούπι!
Διότι αν υπάρχει το χρήμα, δεν έχεις το άγχος για την καθημερινή σου διαβίωση αλλά επί πλέον ανεβαίνεις σε υψηλότερα κλιμάκια βιοτικού επιπέδου. Έχεις και το χρόνο να κάνεις και τις απαραίτητες εξετάσεις, βρίσκεις και το χρόνο να κάνεις πολυήμερες έως πολύμηνες διακοπές και ό,τι ήθελε προκύψει.
Τα χαμηλότερα εισοδήματα συμπαρασύρουν και συνταξιδεύουν με ένα χειρότερο επίπεδο εκπαίδευσης και παιδείας και ...άστα να πάνε! Όπου φτωχός κι η μοίρα του. Και νάσου η κατάθλιψη, νάσου και η υψηλή πίεση και όλα τα συναφή!
Από την άλλη, υπάρχει και η άλλη άποψη η οποία καταρρίπτει θριαμβευτικά τους ισχυρισμούς των Βρετανών ερευνητών. Μεγάλα καράβια, μεγάλες φουρτούνες και έγνοιες. Και μια δυστυχία να σέρνεται από πίσω με γνωστά παραδείγματα. Και μια ήρεμη ζωή να ακολουθεί χαρούμενα βήματα εκεί όπου απουσιάζει το άφθονο χρήμα. Ίσως εκεί έχουν πρόσβαση οι μικρές λεπτομέρειες που αναβαθμίζουν την πραγματική έννοια μιας ...υγιούς ζωής.
Κατεπειγόντως πρέπει να κοιτάξουμε λίγο ...πίσω!




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου