Πέμπτη 28 Απριλίου 2011

ΟΥΔΕΝ ΣΧΟΛΙΟΝ!

ΔΗΜΟΣΙΕΥΤΗΚΕ ΣΤΗΝ ΕΦΗΜ. "ΟΛΥΜΠΙΟ ΒΗΜΑ" ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ 27/04/2011

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΒΑΣΙΛΗΣ ΜΟΣΧΗΣ


Χοληστερίνη τέλος!
Αρχίζει ο ανελέητος πόλεμος με τα τριγλυκερίδια! Αναγκαστική προσγείωση σε μια δίαιτα απαλλαγής. Έτσι κι αλλιώς η προσγείωση θα λάβει χώρα σύμφωνα με τις επιταγές μιας αναγκαστικής δίαιτας που εφαρμόζεται εδώ και αρκετούς μήνες.
Αναγκαστική επιστροφή στον τραχανά είτε γλυκό είτε ξινό που θα βοηθήσει την επιστροφή στην στυγνή πραγματικότητα. Ένα άγαρμπο τέλος στο όνειρο της Λαμπρής και επιστροφή στα πάτρια εδάφη προς αντιμετώπιση των ακούραστων γρίφων!
Πώς να ξεχάσεις την αναγκαστική δίαιτα όταν οι διαβουλεύσεις και οι συζητήσεις συνεχίζονται και κυκλοφορούν και αρχίζει και διαφαίνεται ότι κάτι τρέχει και από πίσω κάποιοι άλλοι τρέχουν μπας και σκοντάψει αυτό που τρέχει από μπροστά τους. Κάτι σαν το κυνηγητό ένα πράμα!
Αν και δεν έχει επιβεβαιωθεί ακόμα, ακούγεται ότι θα έχουμε επίσκεψη προσωπικοτήτων όπως ο Ντομινίκ Στρος-Καν, ο Ζαν-Κλοντ Τρισέ και ο Ολι Ρεν. Τέτοια μεγαλεία! Θα μου πεις δεν σκέφτονται αποκλειστικά εμάς. Και τα υπόλοιπα σκέφτονται. Αυτά που μπορεί να προκύψουν από το χωρίς εμάς!
Μεταξύ των άλλων, θα επιδιώξουν να υπάρξει πολιτική συναίνεση των δύο μεγάλων κομμάτων για τις αλλαγές που τρέχουν και τις αλλαγές που θα τρέξουν! Δηλαδή εγώ τρέχω, εσύ τρέχεις, εμείς τρέχουμε, εσείς τρέχετε! Μην ανησυχείτε, το παιχνίδι θα κυκλοφορήσει ελεύθερα στην αγορά και θα διατίθεται δωρεάν!
Διότι και αυτοί κατανόησαν ότι για να υπάρχει πρόοδος σε οτιδήποτε πρέπει να υπάρχει ομόνοια και σύμπνοια στην οικογένεια. Χωρίς αυτήν χάνεται η έννοιά της και οι ευεργετικές της επιρροές. Αλλά αυτό μόνο εμείς δεν το έχουμε καταλάβει. Εξ άλλου, η ιστορία το έχει αποδείξει ατελείωτες φορές. Όταν γίνεται ορυμαγδός εμείς κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν για να τον συντηρήσουμε.
Μαζί, όμως, με όλα αυτά συντηρείται και η εξάπλωση των κόκκινων αγγελτηρίων σε ένα σωρό έρημα μαγαζιά που χάσκουν σε ένα πεδίο ερημικό. Κάποιος να γεμίσει με λίγο πράσινο το τοπίο, ένας άλλος να φέρει λίγο νερό, κάποιος  να προσέχει να μην πατήσουμε το φρέσκο χορτάρι που - πού θα πάει; - κάποια στιγμή θα σκάσει μύτη! 
Να τολμήσουμε να πούμε Χριστός Ανέστη; 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου