Τετάρτη 27 Απριλίου 2011

ΟΥΔΕΝ ΣΧΟΛΙΟΝ!


ΔΗΜΟΣΙΕΥΤΗΚΕ ΣΤΗΝ ΕΦΗΜ. "ΟΛΥΜΠΙΟ ΒΗΜΑ" ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ 20/05/2009


ΓΡΑΦΕΙ Ο ΒΑΣΙΛΗΣ ΜΟΣΧΗΣ


Τι είναι πάλι τούτο;
Εκτός νυμφώνος μείναμε και πάλι και μας έβαλαν σε σκέψεις αν θα πρέπει να μεταναστεύσουμε για να ζήσουμε μια διαφορετική ζωή. Και πού; Στα βόρεια προάστια! Να βλέπουμε ήλιο και ακρογιάλια με το κιάλι!  Έχουν χαμηλότερο ποσοστό ανεργίας εκεί οπότε η ζωή είναι διαφορετική. Σώνει και καλά να μας αποδείξουν ότι δεν περνάμε καλά στην χώρα μας. Αδυνατούν να κατανοήσουν ότι η Ελλάδα ποτέ δεν πεθαίνει. Όση ανεργία και αν έχει.
Σύμφωνα με μια νέα έκθεση, τα επίπεδα της ευτυχίας είναι υψηλότερα στις βόρειες χώρες της Ευρώπης. Η έκθεση αυτή κυκλοφόρησε από τον Οργανισμό Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ), μια ομάδα 30 δημοκρατικών χωρών με έδρα το Παρίσι, η οποία παρέχει οικονομικά και κοινωνικά στατιστικά στοιχεία και δεδομένα.
Οι απορίες είναι πολλές για την απουσία μας και θίγει τα πατριωτικά μας ιδεώδη!  Μπορεί να μην συμπεριλαμβανόμαστε στον ανωτέρω οργανισμό, μπορεί να μην θεωρούμαστε δημοκρατική χώρα, μπορεί να μην συμμετείχαμε στην έρευνα, ένα σωρό μπορεί...
Στην Ευρώπη τις πρώτες θέσεις κατέχουν η Δανία, η Φινλανδία και η Ολλανδία. Βαθμολογήθηκαν ως κορυφαίες στον κατάλογο για το σε ποια χώρα οι κάτοικοι της αισθάνονται πιο ευχαριστημένοι από την ζωή τους. Σαν να πέφτει λίγο βόρεια η καλοπέραση και αγνοεί παντελώς τις νότιες περιοχές.
Δηλαδή εδώ στα Βαλκάνια τι επικρατεί; Η πλήρη απαισιοδοξία; Και τότε γιατί κατά βόρεια άκρη μεριά το ποσοστό αυτοκτονιών χτυπάει κόκκινο; Είναι τόσο άκρατη η ευδαιμονία εκεί που δεν μπορεί να την αντέξει ένας κοινός θνητός; Και σου λέει …δεν την μπορώ τόση ευτυχία ας αποδημήσω εις Κύριον;
Και γιατί δεκάδες συνταξιούχων βορείων χωρών συμμετέχουν σε μια σύγχρονη κάθοδο μυρίων αναφωνώντας ...θάλαττα θάλαττα;   
Στο ερωτηματολόγιο της έρευνας υπήρχαν ερωτήσεις όπως : Απολαύσατε κάτι που κάνατε χθες;  Τουλάχιστον δέκα απαντήσεις θα έδινε ένας Νεοέλληνας. Αισθανθήκατε υπερήφανοι για κάτι που κάνατε χτες; Άλλες δέκα απαντήσεις υπάρχουν έτοιμες! Μάθατε κάτι καινούριο χτες; Τουλάχιστον πέντε εγκαίνια ξενυχτάδικων θα έδινε ο Νεοέλληνας! Σας αντιμετώπισαν με σεβασμό χτες; Βέβαια θα απαντούσε ο Νεοέλληνας! Διότι στις ερωτήσεις μιας έρευνας δεν απαντάς σύμφωνα με την τρέχουσα λογική. Απαντάς σύμφωνα με την λογική του καθωσπρεπισμού.
Θέλει αρετή και τόλμη η ελευθερία!
Και πολύ περισσότερο η ευτυχία!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου