Παρασκευή 29 Απριλίου 2011

ΟΥΔΕΝ ΣΧΟΛΙΟΝ!

ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ ΣΤΗΝ ΕΦΗΜ. "ΟΛΥΜΠΙΟ ΒΗΜΑ" ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ 29/04/2011


ΓΡΑΦΕΙ Ο ΒΑΣΙΛΗΣ ΜΟΣΧΗΣ


Πρόβλημα κι αυτό!
Δεν μπορεί να μην είναι πρόβλημα. Και μεγάλο μάλιστα! Διότι άλλο να έχεις δέκα, εκατό, χίλια ευρώ, μπορείς να τα κουμαντάρεις, μπορείς να τα φέρεις βόλτα. Λίγο από εδώ, λίγο από εκεί, κάτι θα καταφέρεις. Μπορείς να τα ξοδέψεις. Επενδύσεις δεν μπορείς να κάνεις μόνο. Τι επενδύσεις να κάνεις  με τέτοια χαζοποσά; Αυτά είναι για καμιά ταβερνούλα, τίποτα ολιγοήμερες διακοπές, κάνα δυο σινεμά η οικογένεια και μετά επιστροφή μέσα και τα κεφάλια κάτω.
Για επενδύσεις είναι άλλα ποσά. Από εκατομμύριο και πάνω, βάλε δυο… και ακόμα λίγο! Κοντά οχτακόσια εκατομμύρια δραχμές για τους αμετανόητους. Μάλιστα! Αυτά είναι ποσά. Να πεις ότι θα κάνεις κάποια επένδυση που να αξίζει τον κόπο. Όχι τίποτα πενταροδεκάρες. Επενδύουμε, δεν παίζουμε.
Αλλά άντε τώρα να μαζέψεις φασούλι το φασούλι δυο εκατομμύρια ευρώ. Για να πεις ότι θα τα επενδύσεις, για να δει και αυτή η χώρα μια άσπρη μέρα. Να δει ότι οι πολίτες της επενδύουν και συμμετέχουν στην ανάπτυξή της. Αλλά πού να σε αφήσουν! Σ’ αφήνουν; Μπορείς να μαζέψεις τόσα λεφτά; Ούτε στον αιώνα τον άπαντα. Θέλεις κάμποσες ζωές για να τα καταφέρεις. Πώς λοιπόν να βοηθήσουμε την κακομοίρα χώρα να πάει μπροστά; Πώς θα την δούμε να μπει στο χορό της ανάπτυξης και της προόδου;
Με όραμα την ανάπτυξη της χώρας, βλέποντας την να κατρακυλά στον κατήφορο της ύφεσης και πατριωτικά σκεπτόμενος, ένας εφοριακός, λέει η είδηση, βρέθηκε να έχει καταθέσεις κοντά 2,2 εκ. ευρώ. Και μετά σου λέει το ελεύθερο επάγγελμα βγάζει περισσότερα! Γίνε δημόσιος υπάλληλος να σωθείς και να σώσεις και τη χώρα! Διότι άμα είσαι σωστός και πατριώτης τι θα τα κάνεις τα λεφτά; Δεν θα επενδύσεις; Θα επενδύσεις! Σε πόσες ταβέρνες να πας; Πόσα ταξίδια να κάνεις; Πάλι θα περισσέψουν.
Πάλι καλά, δεν λες, που δεν τα έβγαλε έξω;  Έμειναν στα πάτρια εδάφη για να κυκλοφορήσει το χρήμα επιτοπίως! Αλλά τον άφησαν; Δεν τον άφησαν!
 Έτσι είναι η Ελλάδα! Πάντα πληγώνει τα παιδιά της!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου