Τετάρτη 27 Απριλίου 2011

ΟΥΔΕΝ ΣΧΟΛΙΟΝ!


ΔΗΜΟΣΙΕΥΤΗΚΕ ΣΤΗΝ ΕΦΗΜ. "ΟΛΥΜΠΙΟ ΒΗΜΑ" ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ 01/05/2009


ΓΡΑΦΕΙ Ο ΒΑΣΙΛΗΣ ΜΟΣΧΗΣ


Την είδα από μακριά να έρχεται ασθμαίνοντας.
Τα βήματα κουρασμένα. Το βλέμμα της θολό.
Την περιμέναμε να εμφανιστεί πολύ αργότερα. Ξεκίνησε για δουλειές και όσο νάναι θα τελείωνε κατά το μεσημέρι. Είχε και κάποιες δουλειές σε κάτι γραφεία, κάτι χαρτιά χρειαζόταν, όσο νάναι δεν ήταν λογικό να γυρίσει τόσο γρήγορα.
- Μια καρέκλα, μια καρέκλα να κάτσω!
Η θειά Αμερσούδα στα όρια της κατάπτωσης.
- Τι έγινε; Φαίνεσαι ταραγμένη! Είσαι χλωμή στο πρόσωπο.
- Ένα ποτήρι νερό. Τι ένα ποτήρι; Μια κανάτα!
Άντε να βγάλεις άκρη. Μέχρι να ακούσουμε κάποια απάντηση τίποτα δεν διευκρίνιζε την κατάστασΉ της.
- Κάηκα! Φούντωσα! ίδρωσα. Μια ανάσα να πάρω... και θα σας πω!
Και περιμέναμε όλοι εναγωνίως να ακούσουμε τις περιπέτειες της διότι σίγουρα κάτι άξιο λόγου θα έγινε για να είναι έτσι η θειά η Αμερσούδα! Η ζωή της μια περιπέτεια!
- Χρειαζόμουνα τα χαρτιά που σας είπα το πρωί και λέω τελευταία μέρα του μήνα είναι, δεν πάει άλλο, θα πάω για να τελειώνω. Ανεβαίνω επάνω σιγά σιγά τις σκάλες, σ’ αυτόν τον διάβολο δεν ήθελα να μπω για να με ανεβάσει επάνω γιατί ποτέ δεν ξέρεις τι γίνεται. Μην κλειστώ και μέσα! Πάω στο γραφείο που ήθελα, κλειστή η πόρτα, ένας ένας παρακαλώ, περίμενα, τι να κάνω; Ήρθε η σειρά μου, μπαίνω μέσα, φούρνος...  και τα διαβολομηχανήματα, αυτά στο ταβάνι που βγάζουν ζέστη να δουλεύουν κανονικά. Να σκάσω, με πήρε ο ιδρώτας, πολλή ζέστη εδώ μέσα. Έξω χαρά Θεού, ο ήλιος υποσχόταν ανοιξιάτικες στιγμές και εγώ μέσα στο ...φουρνέλο! Δεν άντεξα, γύρισα πίσω. Έτσι είναι σε όλες τις δημόσιες υπηρεσίες; Σκάει ο τζίτζικας; Και πού είναι όλα τα προληπτικά μέτρα για τη μείωση κατανάλωσης ενέργειας; Μόνο στα χαρτιά; Φωνάζουμε να την μειώσουμε και αλλού ...υπάρχει πρόβλημα ακοής;
Άντε τώρα να εξηγήσεις στη θειά την Αμερσούδα ότι η διάσωση του πλανήτη είναι ...άσκηση επί χάρτου! 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου