Τετάρτη 1 Ιουνίου 2011

ΟΥΔΕΝ ΣΧΟΛΙΟΝ!

ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ ΣΤΗΝ ΕΦΗΜ. "ΟΛΥΜΠΙΟ ΒΗΜΑ" ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ 30/05/2011




ΓΡΑΦΕΙ Ο ΒΑΣΙΛΗΣ ΜΟΣΧΗΣ




Είμαστε μια ωραία ατμόσφαιρα… είμαστε!
Από πού να κρατηθούμε; Πού να ακουμπήσουμε το χέρι μας, γιατί από το πολύ το κούνημα μια στομαχική διαταραχή όπου να ’ναι έρχεται;
Σήκωσε ένα αεράκι…, ένα αεράκι το σήκωσε… Όπου να ‘ναι θα δυναμώσει και άντε μετά να γλιτώσεις τις στομαχικές ανωμαλίες. Πού να τρέξεις να κάνεις την ανάγκη σου; Πάνω στο κατάστρωμα; Θα σε κυνηγάει ο λοστρόμος του καραβιού. Να τρέξεις να προλάβεις; Δεν μπορείς! Με τι ισορροπία; Εσύ θα είσαι εδώ και τα απόβλητα πάνω στο συνεπιβάτη σου. Ούτε και οι δραμαμίνες δεν έκαναν τίποτα. Έπρεπε να πάρουμε πιο πολλές. Ολόκληρο κουτί ίσως, για να έχουμε το στομάχι σε μια απόλυτη νιρβάνα, για να έχουμε ήσυχο το κεφάλι μας σε ό,τι και να συμβεί.
Καλά με το στομάχι! Παίρνουμε τις δραμαμίνες και γλυτώνουμε την κόσμια εμφάνιση. Είναι και τα νεύρα μας που χρειάζονται μια αξιόλογη αντιμετώπιση. Διότι όσο να πεις, δεν μπορείς να τα έχεις σε καλή κατάσταση όταν μια είμαι μπουνάτσα και μια είναι φουρτούνα!
Διότι κάπως έτσι μας πάνε! Και αλαφιασμένοι κοιτάμε μια εδώ, μια εκεί, να δούμε από πού θα μας έρθει. Η τελευταία κατραπακιά! Διότι δεν είναι δυνατόν! Μια τελευταία θα μας έρθει. Δεν θα μας έρθει; Και εκεί είναι που θα δούμε τον ουρανό σφοντύλι! Και επειδή το μάτι παίζει συνέχεια μια αριστερά, μια δεξιά, μια μπροστά, μια πίσω, ένα …αλλεργικό σοκ το έχουμε πάθει.
Από τη μια, γράφουν τα περιοδικά, από την άλλη διαψεύδει το ΔΝΤ. Μετά από λίγο θυμόμαστε τις ευτυχισμένες μέρες της δραχμής. Πάντα μια αναδρομή στο παρελθόν φέρνει μια ανάταση. Τι είχαμε! Τι χάσαμε! Ακολουθεί απαγορευτικό για την παρελθοντολογία και οσονούπω μας κόβονται τα φτερά! Ό,τι ξέρατε, ξεχάστε το. Εδώ, όλοι μαζί!
Και λίαν προσφάτως, μια τάση συναίνεσης εμφανίζεται - η οποία λίγο χλομή τη βλέπω, λίγο το χρώμα της το έχει χάσει, πρέπει να το κοιτάξει σε γιατρό - η οποία προς το παρόν δεν ευδοκιμεί. Και έχεις πάνω από το κεφάλι σου τον Όλι Ρεν, γνωστός και μη εξαιρετέος, ο οποίος φωνασκεί: Γρήγορα, ο χρόνος σας τελειώνει!
Είναι κι αυτός! Το χρόνο δεν τον είχαμε σκεφτεί! Έχουμε και αυτόν να κουλαντρίσουμε!
Διότι όλα τα παιχνίδια έχουν περιορισμό χρόνου!
Δεν μπορείς να παίζεις ασταμάτητα!
Ένα ρεπό να μην πάρουμε;



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου