Τετάρτη 1 Ιουνίου 2011

ΟΥΔΕΝ ΣΧΟΛΙΟΝ!


ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ ΣΤΗΝ ΕΦΗΜ. "ΟΛΥΜΠΙΟ ΒΗΜΑ" ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ 31/05/2011


ΓΡΑΦΕΙ Ο ΒΑΣΙΛΗΣ ΜΟΣΧΗΣ


Ο καθένας έχει το δικό του ρόλο!
Το δικό του μερτικό στο παιχνίδι που συνεχίζει να διαδραματίζεται μπροστά στις κερκίδες των …ανυπότακτων! Σε ένα παιχνίδι δεν μπορεί να είναι όλοι τερματοφύλακες ή όλοι αμυντικοί. Σε μια παρτίδα σκάκι αλλιώς κινείται ο βασιλιάς, αλλιώς η βασίλισσα αλλιώς τα κακόμοιρα πιόνια που στέκουν μπροστά και ανυπεράσπιστα στο έλεος των επιθέσεων. Διότι πρέπει να προστατεύουν βασιλιάδες και βασίλισσες, κάστρα και ιππότες! Διότι τι θα κάνουμε χωρίς αυτούς; Αλήτες θα ήμασταν, θα είχαμε καταστραφεί όπως λέει και το τραγούδι. Άλλο τι λέει η πραγματικότητα!
Ο καθένας έχει και το δικό του μονόλογο σε αυτό το θέατρο του παραλόγου. Όχι γι αυτούς! Για μας! Διότι γι αυτούς είναι μια κανονική παράσταση, με σκηνοθέτη, ηθοποιούς και κομπάρσους! Υπάρχει μια ιεραρχία. Μια συνέχεια. Ένας προγραμματισμός. Που εμείς οι ανήθικοι δεν τον καταλαβαίνουμε!
Πώς να αντιληφθούμε τις εκάστοτε κορώνες του καθενός που παρουσιάζει μια διαφορετική πραγματικότητα και δημιουργεί ένα διαφορετικό κλίμα παροξυσμών και εντάσεων; Πετάει ο γάιδαρος; Πετάει! Τι να πεις; Όχι; Και λες όχι! Και αν ξαφνικά βρεθεί και γίνεις χαλκομανία στο χώμα από κάποιον που μπορεί να πετάει εκείνη τη στιγμή και προσγειωθεί στο κεφάλι σου; Τι θα πεις τότε; Από πού μου ήρθε;
Γι αυτό λοιπόν, ποτέ μην λες όχι! Ναι; Ναι! Για να έχεις το κεφάλι σου σίγουρο. Χρεοκοπεί η χώρα! Ναι, ναι! Θα επιστρέψουμε στη δραχμή! Ναι, ναι! Αποκλείεται να χρεοκοπήσουμε! Ναι, ναι! Ανίκανοι αυτοί που διοικούν! Ναι, ναι! Εμείς είμαστε οι καλύτεροι με λύσεις στα χέρια μας! Ναι, ναι! Ανίκανοι αυτοί που διεκδικούν το τιμόνι! Ναι, ναι!
Το ζητούμενο είναι να μη χαλάς ποτέ χατίρια. Πάντα να συμφωνείς με ό,τι και να ακούς. Διότι έτσι θα έχεις και την ηρεμία σου, και μια άκρατη χαλαρότητα του νευρικού σου συστήματος και θα αποφύγεις τις επισκέψεις σε θεραπευτικές κλινικές! Διαφορετικά, κλάφτα, Χαράλαμπε!
Ήρθαν ισοπαλία τα δυο πρώτα; Ναι, ναι! Γιατί; Ποτέ δε ρωτάμε. Μόνο συμφωνούμε. Οι πολλές ερωτήσεις φέρνουν πονοκέφαλο και πνευματική εξάντληση. Απαγορεύονται τέτοιες δύσκολες ημέρες! Μόνο ακούμε και συμφωνούμε.
Διότι όποια αντίρρηση φέρνει διαμάχες. Και οι διαμάχες φέρνουν εκνευρισμό και οσονούπω εκσφενδονισμό υλικών αντικειμένων. Είναι κρίμα να χαλάσουμε ένα θρυλικό ελληνικό καλοκαίρι για χατίρι τους! Δε θα λυπηθούμε τα καημένα χταποδάκια που εναγωνίως μας περιμένουν σε όλες τις λαχταριστές παραλίες; Λίγο τσίπα πια! Να δείξουμε λίγο έλεος!
Γιατί να τους χαλάσουμε το χατίρι;




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου