Πέμπτη 3 Νοεμβρίου 2011

ΟΥΔΕΝ ΣΧΟΛΙΟΝ! Ο Βασίλης Μόσχης στην εφημ. ΟΛΥΜΠΙΟ ΒΗΜΑ Κατερίνης




Όχι! Όχι!
Όλα κι όλα! Πρέπει να δώσει εξηγήσεις. Είναι πράγματα αυτά; Έτσι τα πετάνε και όποιον πάρει ο χάρος; Πού βρισκόμαστε; Επιτρέπεται στον εικοστό πρώτο αιώνα - ή μήπως είμαστε ακόμη στον εικοστό και δεν το πήραμε είδηση; - να γίνονται τέτοιοι χαρακτηρισμοί;
Δεν τα λες έτσι αυτά, κυρα-από-τέτοια μου. Δεν είναι αυτά, σωστή ανατροφή.
 Έτσι σας μεγάλωσαν; Τέτοια ανατροφή πήρατε για να ρίχνετε φωτοβολίδες και να κατηγορείτε τον κόσμο; Πού πήγαν τα γαλλικά και το πιάνο σας; Τα δώσατε ενέχυρο να αγοράσετε ψωμί γιατί πεινούσατε; Ακούμε βερεσέ τέτοιες δικαιολογίες, δεν σας πιστεύουμε. Ό,τι και να λέτε!
Δεν μπορείτε να μας κατηγορείτε ως μη λογικούς. Και μπροστά σε γείτονες που ξέρετε πολύ καλά ότι δεν τα πάμε και τόσο καλά! Είναι αβρότητες αυτά; Έτσι κάνει ο καλός κόσμος των βορείων προαστίων της φίλτατής μας Ευρώπης;
Δεν ξέρω τι λέτε αλλά δεν είναι σωστή συμπεριφορά αυτή. Να προσέχετε άλλη φορά και να μην το ξανακάνετε διότι μας δημιουργείτε  ψυχολογικά τραύματα και δεν είναι καιρός για έξοδα. Τι θέλετε να πείτε ότι μας εκτιμάτε μόνο όταν είμαστε λογικοί; Δεν δικαιολογούμαστε πάνω στα νεύρα μας, πάνω στην αγανάκτησή μας να πούμε και κάτι παραπάνω; Διότι έλληνες είμαστε και το κέφι μας θα κάνουμε!
Και πολύ καλά μας κατάλαβε το Σπήγκελ – δικό σας περιοδικό είναι! Άσχετα αν τόσο καιρό είχε ξεχάσει τα γαλλικά του – και μας έδωσε και δίκιο. Διότι σου λέει οι ίδιοι οι έλληνες πρέπει να αποφασίσουν για τη τύχη τους. Επειδή μας πήρατε παραμάζωμα εσείς και τρέχουμε και εμείς να προλάβουμε αχτένιστοι και άπλυτοι; Ούτε μια οδοντόβουρτσα δεν προλάβαμε. Με την τσίμπλα στο μάτι! Είναι πράγματα αυτά; Έλεος!
Μπορεί να αλλάξαμε γνώμη, έτσι μας κάπνισε, διότι το τσιγάρο δύσκολα να το κόψει κανείς τη σήμερον ημέρα! Μπορεί να θέλουμε να φύγουμε από την Ευρώπη. Γούστο μας και καπέλο μας. Και γιατί να μην έρθει και η Πορτογαλία μαζί μας; Να σας πάρουμε και την Ισπανία και θα αφήσουμε την Ιταλία, τελευταία να κλείσει την πόρτα.
Σιγά σιγά όμως, μη ξυπνήσουν τα παιδιά!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου