Πέμπτη 24 Νοεμβρίου 2011

ΟΥΔΕΝ ΣΧΟΛΙΟΝ! Ο Βασίλης Μόσχης στην εφημ. ΟΛΥΜΠΙΟ ΒΗΜΑ Κατερίνης




Εμείς δηλαδή τώρα πρέπει να κάνουμε χαρούλες;
Τι άλλο μας απομένει πια! Να βγούμε στους δρόμους και να αλαλάζουμε ως οι πάλαι ποτέ πρόγονοί μας που μόλις είδαν ακτές αναφώνησαν θάλαττα, θάλαττα! Διότι χάρηκαν οι καημένοι μόλις είδαν θάλασσα και σου λένε η πατρίδα κοντά είναι, φτάνουμε.
Εμείς θα πρέπει να αλαλάζουμε, τι; Υπογραφές, υπογραφές! Διότι χωρίς υπογραφές δεν βλέπουμε το χρήμα, όπως δήλωσαν οι προύχοντες των βορείων προαστίων της ένδοξης ηπείρου μας! Άσε που αυτοί άρχισαν να αναφωνούν, υπογραφές, υπογραφές!
Να χαρούμε τώρα που λέγεται ότι θα αποδεσμευτεί η επόμενη δόση και θα δουν άσπρη μέρα τα ελληνικά ταμεία; Διότι κάτι συμβαίνει και όλο και αδειάζουν! Πόσο θα προλάβουν να μείνουν γεμάτα. Περαστικά θα είναι και αυτά. Μερικές μέρες ενοικιαστές και μετά θα εξαφανιστούν στο πυρ το εξώτερον! Δεν θα είναι για πολύ!
Μετά την επιστολή Σαμαρά βγήκαν πάλι παγανιά τα παπαγαλάκια και άρχισαν να χαμογελούν. Οι κύριοι όμως ενδιαφερόμενοι κρατούν σιωπή ιχθύος μέχρι να μελετήσουν την επιστολή και να δουν αν έχει ισχύ της απαιτούμενης υπογραφής.
Άρα εμείς τι να κάνουμε τώρα; Να χαρούμε προκαταβολικά ότι θα περάσουμε καλά Χριστούγεννα ή δεν θα φάμε γαλοπούλα και να τρέξουμε να εφοδιαστούμε με κανένα πετεινάρι τώρα που είναι νωρίς. Γιατί, για μετά δεν μπορείς να ξέρεις.  Μπορεί να μη υπάρχει κοκαλάκι ή και να υπάρχει να μην έχουμε τα απαραίτητα για την απόκτησή του!
Κατά το τέλος του μήνα θα αποφανθούν τα μεγάλα κεφάλια αν τους ικανοποιεί η επιστολή Σαμαρά! Αλλά τόσο αγενής να είναι και αυτός; Κοτζάμ επιστολή έστειλε. Πώς έκλεισε το γράμμα; Ανυπόγραφο το έστειλε; Δεν έβαλε κάτω μια υπογραφή, μια τζίφρα;
Πάλι μετέωροι είμαστε, έτσι κι αλλιώς! Ακόμη δεν ξέρουμε τι να προγραμματίσουμε! Θα πάμε για σκι στις Άλπεις ή θα αναγκαστούμε να κάνουμε χιονοπόλεμο με τα χιόνια της απελπισίας μας;
Έτσι κι αλλιώς πετρέλαιο δεν θα βάλουμε, να ξέρουμε τουλάχιστον αν θα κάνουμε χειμερινές διακοπές! Διότι πώς θα βγάλουμε το χειμώνα;
Μήπως τα μελομακάρονα θα μας πέσουν βαριά φέτος και να τα αποφύγουμε;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου