Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου 2011

ΟΥΔΕΝ ΣΧΟΛΙΟΝ! ο Βασίλης Μόσχης στην εφημ. ΟΛΥΜΠΙΟ ΒΗΜΑ Κατερίνης



Ας το καταπιούμε κι αυτό!
Φοβάται ο βρεγμένος τη βροχή; Όχι! Μη σου πω και τις μπόρες. Γίναμε που γίναμε λούτσα. Τι μας πειράζει λίγο νερό παραπάνω; Έτσι κι αλλιώς το μαλλί έχει κάτσει προ πολλού. Γουέτ λουκ μόνιμα! Κάτι είναι κι αυτό. Μειώνουμε τα έξοδα …τριχολογίας. Ούτε κουρέματα, ούτε το ένα, ούτε το άλλο. Για να περισσέψει και κανένα ευρουδάκι για λίγο ψωμάκι.
Λες και είναι όλοι συνεννοημένοι για να μας σπάσουν τον τσαμπουκά. Δεν προλαβαίνουμε να καταπιούμε τη μια προσβολή, να την χωνέψουμε, μας σερβίρεται η επόμενη ολόφρεσκη και αχνιστή. Και όσο να πεις ένα πρόβλημα με το στομάχι θα το έχουμε. Πόσα πια να κατεβάσεις; Στομάχι είναι αυτό; Δεν είναι μύλος μπετόν αρμέ!
Βγήκε και ο ΟΟΣΑ να εξηγήσει γιατί δυσκολευόμαστε τόσο πολύ να μπούμε στον ίσιο δρόμο και παραμένουμε ακόμη στο δρόμο της απωλείας και του εκτροχιασμού. Και αρχίζει τον εξάψαλμο, με ευγενικό τρόπο φυσικά, και ξεσκεπάζει όλον τον οργανωμένο μηχανισμό διοίκησης της ψωροκώσταινας.
Περσινά ξινά σταφύλια! Τα ξέρουμε, τα ξέρουμε! Κάτι καινούριο να μας πείτε. Αφού ή όλη κατάσταση εκεί ανδρώθηκε και μεγαλούργησε. Στην πλήρη απουσία οργάνωσης, πραγματικής οργάνωσης και όχι μεγαλόπνοων θεωρητικών σχεδίων …επί χάρτου. Διότι είναι αποδειγμένο πλέον ότι στη χώρα οι νόμοι, οι εγκύκλιοι και τα λοιπά συναφή υπάρχουν για να μην ισχύουν ή να ισχύουν μεν, αλλά επιλεκτικά!
Φυσικά η έκθεση δεν αναφέρεται στην τρέχουσα κυβέρνηση Παπαδήμου η οποία κάνει τα νηπιακά της βήματα ακόμη. Αλλά και πόσο θα προλάβει να μεγαλώσει για να σταθεροποιήσει τα βήματά της;
Αναφέρεται στις προηγούμενες κυβερνήσεις ετών του παρελθόντος. Και με λίγα λόγια μας λέει ότι τόσα χρόνια ήσασταν …φτερό στον άνεμο! Μια στο καρφί και μια στο πέταλο τα παρακάτω σταχυολογήματα!
…«Στην Ελλάδα δεν υπάρχουν κεντρικές βάσεις δεδομένων στοιχείων, αλλά και όταν με κάποιον τρόπο κάποια δεδομένα είναι διαθέσιμα, δεν υπάρχει η δυνατότητα να γίνει επεξεργασία των πληροφοριών που προκύπτουν από τα δεδομένα αυτά»…
…«Τα 14 ελληνικά υπουργεία της ελληνικής κυβέρνησης στερούνται βάσεων δεδομένων, γνώσης για να επεξεργαστούν τα δεδομένα αυτά, οργάνωσης για να εκμεταλλευθούν τα ευρήματα από την επεξεργασία των δεδομένων, ενώ στερούνται και από την απαραίτητη μεταξύ τους συνεργασία»…
…«Ο έλληνας υπουργός συναντά τα ανώτατα στελέχη του υπουργείου του μόνο δύο φορές ετησίως, ενώ στη Βρετανία ή στη Γαλλία ανάλογες συναντήσεις λαμβάνουν χώρα κάθε εβδομάδα... Επίσης τα υψηλόβαθμα στελέχη έχουν ελάχιστες επαφές με τους συναδέλφους τους σε άλλες υπηρεσίες του υπουργείου ή ακόμη και με στελέχη που εργάζονται στο ίδιο γραφείο μ' αυτά»…
…«η Κεντρική Διοίκηση δεν διαθέτει τα πρακτικά εργαλεία, την κουλτούρα και την ικανότητα να σχεδιάσει, να εκτελέσει και να ελέγξει την εφαρμογή παραγωγικών πολιτικών»…
Φτάνει, όχι άλλο…
Θέλουμε και λίγο χώρο για κουραμπιέδες!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου