Τρίτη 13 Δεκεμβρίου 2011

ΟΥΔΕΝ ΣΧΟΛΙΟΝ! ο Βασίλης Μόσχης στην εφημ. ΟΛΥΜΠΙΟ ΒΗΜΑ Κατερίνης



Πρέπει να έχουμε χαμηλό …άι κιου!
Δεν εξηγείται διαφορετικά. Πόσο καιρό έχουμε που τραβολογιόμαστε με την Τρόικα; Πόσο κρατάει αυτός ο ανομολόγητος έρωτας; Μήνες, μπόλικοι μήνες. Ε! Ακόμη δεν έχουμε καταλάβει αν τα μέτρα τα προτείνουν οι Τροϊκανοί ή είναι …εντοπίας παραγωγής.
Διότι θα ακούσουμε και τα δυο, ότι εμείς δεν σχεδιάζουμε μέτρα, απλώς δίνουμε …συμβουλές και από την άλλη εμείς δεν εφαρμόζουμε δικά μας μέτρα, κάνουμε ό,τι μας παραγγέλνει η τρόικα.
ΟΙ Τροϊκανοί δεν λένε δηλαδή θα κόψετε εκείνο, θα μακρύνετε το άλλο, θα κοντύνετε τα μανίκια, θα τρυπήστε κι άλλο το ζωνάρι; Τι λένε δηλαδή; Κόψτε το λαιμό σας και αντέστε στο καλό; Δεν χαρτογραφούν δηλαδή τα μέτρα; Ένα …πατρόν δεν χρειάζεται δηλαδή για να έχουν ένα μπούσουλα, κάτι τέλος πάντων για να ξέρουμε που βρισκόμαστε;
Σήμερα, για παράδειγμα, ακούστηκε κάτι και για τον ιδιωτικό τομέα που διαψεύστηκε αυτοστιγμεί στους τίτλους αλλά το κείμενο έδινε και ένα παραθυράκι για την ειλικρίνεια του πράγματος.
Πώς είναι, όταν σου δίνω την πρώτη σφαλιάρα και μετά σε κοιτάω ερευνητικά στα μάτια; Και ανάλογα με την αντίδραση, μετά σταματώ ή συνεχίζω τη …βροχόπτωση και αρχίζουν και πέφτουν σύννεφο οι σφαλιάρες.  Ούτε ο Τζανετάκος τέτοια …τύχη!
Μάλλον δεν λέει να τρέχουμε από ειδήσεις σε ειδήσεις και από κανάλι σε κανάλι διότι όλο αυτό το …τρέξιμο μπλοκάρει τη σωστή λειτουργία του εγκεφάλου. Και δεν είναι ό,τι το καλύτερο αυτή τη στιγμή, να τον χάσουμε κι αυτόν. Αλίμονό μας!
Θα μου πεις, και που τον έχουμε σώο και αβλαβή – προς το παρόν – τι καταλάβαμε; Τον χρησιμοποιούμε; Νομίζουμε ότι τον χρησιμοποιούμε! Έτσι για να διασκεδάσουμε την καθημερινή μας ανάσα! Και τελικά από τη μεγάλη αδράνεια πέφτουν και οι μετρήσεις. Και να το αποτέλεσμα. Δεν μπορείς να καταλάβεις και πολλά πράγματα.
Σαν υπνωτισμένος πας και γυροφέρνεις τις άδειες σου τσέπες από γκισέ σε γκισέ, παίρνεις την απόδειξή σου και χαμογελάς ευχαριστημένος που κατάφερες να επιβιώσεις και αυτή την ημέρα. Διότι έτσι είναι. Από μέρα σε μέρα το πάμε!
Τελικά, μελομακάρονα θα αγοράσουμε έτοιμα ή θα τα φτιάξουμε στο σπίτι;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου