Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου 2011

ΟΥΔΕΝ ΣΧΟΛΙΟΝ! ο Βασίλης Μόσχης στην εφημ. ΟΛΥΜΠΙΟ ΒΗΜΑ Κατερίνης





Δυο λαλούν και τρεις χορεύουν!
Ή μήπως είναι τρεις λαλούν και δυο χορεύουν; Υπάρχει διαφορά αν είναι έτσι ή αλλιώς; Μας ενδιαφέρει αν είναι δυο οι τραγουδιστές και τρεις οι χορευτές ή το ανάποδο; Όπως και να ‘χει, το θέμα είναι ότι αυτοί που χορεύουμε είναι περισσότεροι, σχεδόν όλοι. Σχεδόν όλοι γιατί υπάρχουν και αρκετοί που βρίσκονται πιο πέρα και απλώς παρακολουθούν αμέτοχοι όλο αυτό το …τουρλουμπούκι!
Διότι όλοι είμαστε μεσ’ την καλή χαρά! Καινούρια μέτρα συμφωνήθηκαν διότι στα προηγούμενα κρεμούσαν τα μανίκια και το παντελόνι έπεφτε λίγο μακρύ! Περικοπές για να σουλουπωθεί λίγο και για να μοιάζει το πτώμα περισσότερο με μούμια. Το τι θα απομείνει θα εξακριβωθεί από τη νεκροψία!
Διότι ή πρέπει να επιτύχει η επέμβαση ή ο ασθενής να τεζάρει. Ένα από τα δύο πρέπει να γίνει. Μέχρι στιγμής όλα δείχνουν εδώ και χρόνια – αισίως – ότι οι απανωτές επεμβάσεις δεν έχουν το επιθυμητό αποτέλεσμα για τον ασθενή. Προφανώς οι χειρουργοί επιθυμούν διακαώς το δεύτερο αποτέλεσμα! Αλλά φυσικά δεν το ανακοινώνουν στους χαροκαμένους συγγενείς που ξημεροβραδιάζονται έξω από την εντατική!
Και κάπου μεταξύ εντατικής και χορευτικής πανδαισίας τίποτε δεν έχει αλλάξει στην ψωροκώσταινα. Διότι ουδείς φαίνεται να θέλει να αλλάξει κάτι. Ούτε οι διοικούντες, ούτε οι διοικούμενοι!  Όλα αφήνονται στον έρμο το χρόνο να κατασπαταλήσει τις δυνάμεις του μη ενοχλώντας νοοτροπίες δεκαετιών να παραδώσουν τα όπλα.
Ανενόχλητα τα υπόγεια ρεύματα κυλούν και ζωντανεύουν και συμμετέχουν σε μια κούρσα εκατομμυρίων που απλώς γαργαλούν την φαντασία άλλων αριθμών με λιγότερα μηδενικά. Και η απορία εύλογη. Πάλι εγώ θα πληρώσω; Και ζωντανεύει η μάχη μέσα του …άσε καλύτερα, μια άλλη φορά, δεν περιμένει η χώρα να σωθεί από μένα!
Και από την άλλη, προλαβαίνω, δεν προλαβαίνω να πεταχτώ και μέχρι την Ελβετία. Έχει γούστο να βρεθώ σε καμιά λίστα και να χαθούν τα ευρουδάκια μου! Κάτι συζητιέται για Βραζιλία μεριά ότι είναι καλύτερη η τοποθέτηση! Θα προλάβω, δεν θα προλάβω; Μέχρι να βγάλει απόφαση και η πώς-τη-λένε για τα προσωπικά δεδομένα!
Τελικά, δεν αποφασίσαμε ακόμη, γαλοπούλα γεμιστή ή χοιρινό με σέλινο;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου