Δευτέρα 16 Ιανουαρίου 2012

ΟΥΔΕΝ ΣΧΟΛΙΟΝ! Ο Βασίλης Μόσχης στην εφημ. ΟΛΥΜΠΙΟ ΒΗΜΑ | ΚΑΤΕΡΙΝΗ



Γύρω-γύρω όλοι, στη μέση ο Μανώλης!
Στη μέση, όπως πάντα, εμείς! Περήφανοι, ακμαίοι και χαμογελαστοί! Με μια περηφάνια …σκέτη κουρελού, με ένα ηθικό, άστα να πάνε, και ένα χαμόγελο …ηλιθιότητας!
Γύρω μας, μια ανεξάντλητη …φαρσοκωμωδία που δεν έχει ούτε αρχή, ούτε τέλος! Και αυτό αναμένουμε, το τέλος! Να δούμε την τελευταία πράξη. Περιμένουμε με αγωνία την ανατροπή της τελευταίας στιγμής για να δούμε πώς θα αποσώσουμε!
Από τη μια τα γεράκια που στροβιλίζονται στον ουρανό πριν την μεγάλη λεηλασία αναμένουν με έτοιμα τα νύχια και από την άλλη, …από την άλλη ακόμη τίποτα… αναμένουμε στο ακουστικό μας, μέχρι να μας το κόψουν και αυτό. Για να επικοινωνούμε με ταχυδρομικά περιστέρια ή με σήματα καπνού. Αλλά επειδή τα σήματα καπνού θα επιβαρύνουν το περιβάλλον, δεν είναι οικολογικά δηλαδή, θα προτιμηθεί η πρώτη επιλογή!
Και από την άλλη, ένας καιρός που λες και το κάνει επίτηδες και δείχνει και αυτός τα δόντια του. Σου λέει, έχουν λεφτά τα παιδιά. Να γίνει και μια κατανάλωση στα πάσης φύσεως καύσιμα. Που να ξέρει ο κακομοίρης!  Διότι όσα ξέρει ο νοικοκύρης δεν τα ξέρει ο κόσμος όλος!
Ευτυχώς που έχουμε και τις δηλώσεις της Αγγέλας που είπε σε συνέντευξή της ότι η Ελλάδα μπορεί να επιστρέψει στην ανάπτυξη μέσα από το πρόγραμμα λιτότητας που ακολουθείται και έδωσε εκ νέου έμφαση στην ανάγκη υλοποίησης δομικών μεταρρυθμίσεων.
Τώρα, αυτά είναι θεωρίες. Στην πράξη τι γίνεται, διότι μέχρι πού φθάνει η λιτότητα και ποιες είναι οι δομικές μεταρρυθμίσεις; Ξέρει κανείς να μας πει; Ή προχωράμε ανάλογα όπως μας πάνε; Και ποιος τους είπε ότι θέλουμε να βγούμε βόλτα; Καλά καθόμαστε στο καναπέ μας εμπεδώνοντας τα τεκταινόμενα στη εγχώρια προσωπολατρία!  
Προφανώς για αυτό έστειλε και τον υπουργό της των εξωτερικών χθες  στο χωριό μας. Για να μας δείξει πώς γίνονται οι δομικές μεταρρυθμίσεις!
Διότι τα κόμματα είναι απασχολημένα τώρα. Πλησιάζουν εκλογές και όσο να πεις …το χειροκρότημα είναι η τροφή του καλλιτέχνη! Αυτοί, όμως,  έχουν λεφτά για να κάνουν εκλογές ή πάλι θα ζητήσουν από εμάς;
Λες να μας πέσει το λαχείο τελευταία στιγμή;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου