Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου 2012

ΟΥΔΕΝ ΣΧΟΛΙΟΝ! Ο Βασίλης Μόσχης στην εφημ. ΟΛΥΜΠΙΟ ΒΗΜΑ | ΚΑΤΕΡΙΝΗ





Συζητάμε, συζητάμε, μόνο αυτό μας έμεινε!
Έχουμε καταντήσει πλέον γραφικοί. Πρέπει μα λυθεί το ζήτημα της Ελλάδας γιατί αυτό δηλητηριάζει την ευρωζώνη! Τάδε έφη Νικολά. Και άπαντες αναρρίγησαν. Διότι μάλλον δύσκολο τους παρουσιάστηκε το πειραματόζωο και όσο να ‘ναι δυσκολεύονται και αυτοί. Διότι ό,τι και να πεις άρχισαν κι αυτοί τις περικοπές αλλά μη φανταστείς τίποτα δύσκολα. Εμείς είμαστε το πατρόν και πάνω σε μας κόβουν και ράβουν. Πλησιάζουν και οι εκλογές και φυσικά θέλουν να δείξουν μια καλή και αποτελεσματική εικόνα!
Και από την άλλη είναι σαν να μην τους καίγεται καρφάκι. Πόσο, όμως, θα αντέξουν τα ινδικά χοιρίδια μέσα στο δοκιμαστικό σωλήνα; Πέντε, δέκα μήνες, δύο, τρία χρόνια; Άσε μην εκραγούν και έχουμε τίποτα χειρότερα.
Διότι, άκου να δεις! Δεν πα να καίγεσαι να ζεστάνεις λίγο το κοκαλάκι σου; Δεν πα να πνίγεσαι να συντονίσεις τα ασυντόνιστα; Καρφάκι δεν τους καίγεται. Περί άλλων τυρβάζουν. Διότι έχει αποδειχτεί περίτρανα στο βάθος της Ιστορίας ότι το τζάμι το πληρώνουν πάντα οι πολλοί και μη εκλεκτοί.
Τι μαθητικά συσσίτια, τι κόσμος να παγώνει στους δρόμους, από συζητήσεις σε συζητήσεις το πάμε. Ας τους πούμε πια ότι έχουν σπάσει τα νεύρα μας, να καταλήξουμε σε μια απάντηση. Να ξέρουμε τι θα κάνουμε από εδώ και στο εξής. Να ξέρουμε βρε αδερφέ. Να μην τσιγαριζόμαστε.
Άντε σήμερα, άντε αύριο, άντε σε πέντε μέρες. Έτσι θα βγάλουμε τη χρονιά μας; Ούτε που καταλάβαμε πότε μπήκαμε και στο Φλεβάρη. Έτσι θα περάσουμε το χρόνο μας; Κάποιος να τους πει ότι ο Φλεβάρης κι αν φλεβίσει καλοκαίρι θα μυρίσει. Οπότε τότε δεν θα τους έχουμε ανάγκη. Θα αράξουμε στις παραλίες, με μια φέτα καρπούζι, άντε δυο και από δω πάν’ κι  οι άλλοι!
Αλλά ξέρουν από ελληνικές παροιμίες; Δεν ξέρουν. Διότι, αν ήξεραν, θα σκεφτόντουσαν διαφορετικά. Δεν θα είχαν αυτόν τον αέρα της εκδικητικής τιμωρίας. Αλλά δε θα έρθουν για διακοπές στην Ελλάδα; Θα έρθουν. Για να μας δούνε να τρώμε καρπούζι και να τους φτύνουμε κατάμουτρα τα κουκούτσια.
Διότι τώρα χειμώνας για! Που να βρεις καρπούζια;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου