Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου 2012

ΟΥΔΕΝ ΣΧΟΛΙΟΝ! Ο Βασίλης Μόσχης στην εφημ, ΟΛΥΜΠΙΟ ΒΗΜΑ | ΚΑΤΕΡΙΝΗ




Έχουμε να ακούσουμε κι άλλα!
Νωρίς είναι ακόμη. Πολύ νωρίς για να ακούσουμε περαιτέρω σχόλια, κριτικές και απόψεις. Ακόμη καλά κρατούν τα νεύρα μας. Και η μεγάλη απορία είναι πως φτάσαμε έως εδώ! Πώς φτάσαμε στο σημείο να ακούμε εξωτερικές οδηγίες περί των εσωτερικών μας από φινλανδούς και ολλανδούς!
Ευτυχώς, όμως, υπάρχουν και κάποιες φωνές που προσπαθούν να ακουστούν. Υψηλής ευφυΐας πρέπει να είναι ο πρωθυπουργός της Ιταλίας Μάριο Πόντι  που σε ομιλία του στο Ευρωπαϊκό κοινοβούλιο είπε ότι η Ελλάδα αντιμετωπίζεται με υπερβολική σκληρότητα. Και είπε κι άλλα,  χύμα και τσουβαλάτα! Διότι, μια τέτοια εικόνα μόνο άνθρωποι αυτού του βεληνεκούς μπορούν να την δουν.
Και στη συνέχεια άρχισε να πετάει καρφιά και πρόκες δεξιά κι αριστερά. Μίλησε για την παραποίηση εθνικών στατιστικών στοιχείων κατά το παρελθόν για να κρύψουν τις μαύρες τρύπες του ελληνικού χρέους. Διότι γνώριζαν κι αυτοί. Αλλά προφανώς βάδιζαν βάσει σχεδίου για να καταλήξουμε στην σημερινή ωραία ατμόσφαιρα!
Κατηγόρησε γάλλους και γερμανούς για τη σημερινή κατάσταση που τείνει να παρουσιάσει μια εικόνα διαχωρισμού μεταξύ των ευρωπαίων. Οι βόρειοι και οι νότιοι. Οι εργατικοί και οι τεμπέληδες. Οι εκπολιτισμένοι και οι αγροίκοι. Και οι σχετικοί δορυφόροι.
Και θα πρέπει να σημειώσουμε, ότι κατέληξε στο να μοιράσει τις ευθύνες και στο κέντρο και στην περιφέρεια. Και ευρισκόμενοι, προφανώς και εμείς οι Έλληνες σε μια μέση κατάσταση ευφυΐας, - ευκόλως αντιλαμβανόμαστε ότι το παιχνίδι ήταν προγραμματισμένο. Διότι, ίσως και εμείς, είχαμε όλα τα απαραίτητα προσόντα. Διότι χωρίς προσόντα πού πας; Πού πας βρε ξυπόλητε χλεχλέ;
Για το τέλος αφήνουμε το καλύτερο. Ανέφερε ότι η Γαλλία και η Γερμανία αποτέλεσαν την πηγή της κρίσης, ξεκινώντας από το 2003 όταν οι φίλοι μας οι γάλλοι και οι γερμανοί ξεκίνησαν μια πολιτική επιρροή στα άλλα κράτη μέλη για να εξαφανιστεί ο σεβασμός και η εφαρμογή των κανόνων. Τι συζητάμε τώρα; Απλώς για να συζητάμε; Πέστα, Χρυσόστομε, μπας και τα εμπεδώσει κανείς κι εδώ. Θα μου πεις, εμπεδωμένα είναι αλλά το παρακάτω δεν ξέρουμε. Και αυτό είναι που μας ανησυχεί. Σίγουρα κάποιοι ξέρουν…
Ευτυχώς που ο Νικολά ανακοίνωσε εκ νέου την υποψηφιότητά του. Διότι μια ανησυχία την είχαμε.
Τι θα γινόμασταν και εμείς τα ορφανά;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου