Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου 2012

ΟΥΔΕΝ ΣΧΟΛΙΟΝ! Ο Βασίλης Μόσχης στην εφημ. ΟΛΥΜΠΙΟ ΒΗΜΑ | ΚΑΤΕΡΙΝΗ




Τα μάθατε τα νέα!
Η πολλή δουλειά τρώει τον αφέντη. Σιγά το καινούριο. Το ξέρουμε εδώ και δεκαετίες. Μη σου πω και παραπάνω. Αλλά τι να πεις; Μετά σου λένε, κοκορεύονται οι Έλληνες που είναι πάντα μπροστά. Γιατί αυτή είναι η αλήθεια.
Βγαίνουν τώρα οι φινλανδοί και μας το ανακοινώνουν για καινούριο. Έκαναν έρευνα σου λέει! Μωρέ! Κάτι έκαναν κι αυτοί. Χέστηκε η φοράδα στ’ αλώνι! Εμ, σου λέει, κοτζάμ Φινλαδικό  Ίδρυμα Επαγγελματικής Υγείας, εθελοντές, ερευνητές, και πέντε χρόνια έρευνας για να καταλήξουν σε συμπεράσματα. Όλα αυτά μαζί. Έλα, παππού μου, να σου δείξω τα αμπελοχώραφά σου!
Αν δουλεύεις έντεκα ώρες την ημέρα, που αυτό σημαίνει υπερωρίες, τότε κινδυνεύεις να εκδηλώσεις κατάθλιψη. Για τόσο πολύ! Διότι μια τρομάρα την πήραμε. Άλλο εννοούν αυτοί όταν δουλεύεις πολύ και άλλο εμείς. Εμείς τις έντεκα ώρες την ημέρα, την έχουμε για παιχνιδάκι. Τόσες ώρες εννοούν την πολλή δουλειά; Τι σου κάνει το χάσμα των βορείων και νοτίων πολιτών!
Ένας Έλληνας αντέχει να δουλεύει όλη την ημέρα και μετά να πάει και για χαλάρωση στα μπουζούκια. Λέμε τώρα! Διότι τώρα είναι δύσκολο, ένεκα το οικονομικό. Τις παλιές καλές εποχές που μας αποχαιρέτησαν, λέμε! Και ήμασταν μια χαρά. Ούτε κατάθλιψη, ούτε παρενέργειες. Διότι ήμασταν έξω καρδιά! Ενώ τώρα θέλουν να μας κάνουν σαν τα μούτρα τους!
Αφού να φανταστείς, είδαν στις τηλεοράσεις τους να ψήνουμε σουβλάκια στους δρόμους και να κερνάμε κόσμο και αυτοί νομίζανε ότι πάει η Ελλάδα, χάθηκε. Πεινάνε οι Έλληνες και τους ταΐζουν στο δρόμο. Δώσε τώρα να καταλάβουν ότι και στου βοδιού το κέρατο να τους βάλεις τους Έλληνες, ένα μπάρμπεκιου θα το πετάξουν στη στιγμή!
Και προφανώς η τσίκνα ήταν αυτή που ζάλισε πολλούς ειδήμονες και εκφράζονται κατά της επιμελούς τιμωρίας της Ελλάδας. Διότι σου λέει ο Πέτερ Μπόφινγκερ, εμπειρογνώμονας  της γερμανικής κυβέρνησης(!!!) ότι η λιτότητα που προσφέρεται αφειδώς στην χώρα θα φέρει και μια αποσταθεροποίηση της ευρωζώνης!
Βρε μπας και το μετάνιωσαν και δεν μπορούν να μας το πουν ευθέως; Διότι όσο να πεις ένας εγωισμός υπάρχει! Και βάζουν μερικές φωνές να σπιθίσουν σαν πυγολαμπίδες προτού ξεσπάσει άλλη πυρκαγιά;
Μπα, μάλλον η τσίκνα μας τους μύρισε και σιχτίρισαν τα λουκάνικά τους!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου