Πέμπτη 1 Μαρτίου 2012

ΟΥΔΕΝ ΣΧΟΛΙΟΝ ! Ο Βασίλης Μόσχης στην εφημ. ΟΛΥΜΠΙΟ ΒΗΜΑ | ΚΑΤΕΡΙΝΗ




Ξαφνικός έρωτας!
Δεν την μπορώ τόση αγάπη πια. Ο επικεφαλής του Eurogroup μας λυπήθηκε να το πω; Μας αγάπησε να το πω; Μας ερωτεύτηκε να το πω; Έριξε τη συμπόνια του και αφήνει αιχμές ότι αρκετά πλέον με τον ελληνικό λαό. Να σταματήσουμε, λέει, να τον ταπεινώνουμε.
Το κατάλαβε, βρε! Λίγο νωρίς, λίγο αργά, το κατάλαβε. Πώς κι έτσι; Προφανώς, σου λέει, τους βάλαμε πλέον στο χέρι, οπότε ό,τι και να πούμε, δεν αλλάζει και τίποτα. 
Από την άλλη βγήκε και ο Μπαρόζο και εκδηλώθηκε κι αυτός. Θα τα καταφέρει η Ελλάδα δήλωσε. Πώς είναι τόσο σίγουροι; Αφού ο άλλος από την Γερμανία, ο άλλος, ντε, αυτός με τα σχιστά μάτια, που μου διαφεύγει το όνομα του, είπε ότι η Ελλάδα δεν δείχνει πρόθυμη να συμμετάσχει στις μεταρρυθμίσεις για να ακολουθήσει την ανάπτυξη. 
Λίγο ασυντόνιστους τους βλέπω και χάνομαι. Να τα βάλουμε σε μια σειρά για να κατανοήσουμε και εμείς τι ακριβώς συμβαίνει. Διότι τώρα λόγω Σαρακοστής μια αδυναμία αντίληψης θα την έχουμε. Όσο να πεις η νηστεία, μας έρχεται γάντι, αλλά το ανοσοποιητικό μας σύστημα θα έχει και τις αδυναμίες του. Γι αυτό θέλει και λίγο προσοχή.
Χώρια που υπάρχει και μια γενική κυκλοφορία της ελληνικής γλώσσας από αλλοδαπούς μεγαλοσχήμονες που πετάνε τα σλόγκαν τους στα ελληνικά και λες, τι γίνεται βρε παιδάκι μου; Εδώ υπάρχει ένας έρωτας μεγάλος. Πού είναι πια οι καταστροφολογίες των παρελθόντων μηνών; Και όλα αυτά τα κατάφερε ο πρωθυπουργός μας; Ο οποίος δεν είναι και εκλεγμένος; Τότε τι τις θέμε τις εκλογές; Καιρός για έξοδα; Αφού οι εκλεγμένοι δεν μπορούν; 
Η σημερινή κατάσταση δεν είναι απόρροια του συστήματος που είχαμε εδώ και δεκαετίες; Μήπως θα πρέπει να κάνουμε εκλογές δια βοής και ανάτασης των χεριών; Δεν θα μας βγει πιο οικονομικά έτσι; 
Από κάπου πρέπει να κόψουμε. 
Να μην τα θέμε μονά ζυγά δικά μας!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου