Παρασκευή 20 Απριλίου 2012

ΟΥΔΕΝ ΣΧΟΛΙΟΝ ! Ο Βασίλης Μόσχης στην εφημ. ΟΛΥΜΠΙΟ ΒΗΜΑ | ΚΑΤΕΡΙΝΗ



Λύκε, λύκε είσαι ‘δω;
Φωνή βοώντος εν τη ερήμω. Πουθενά λύκος. Ούτε ίχνος. Προφανώς βγήκε στην αγορά να αγοράσει καινούρια υποδήματα. Τα προηγούμενα που είχε, όχι μόνο πάλιωσαν, αλλά φθαρμένα και ολότρυπα δεν βοηθούν για ένα άνετο τρεχαλητό. Οπότε μη χολοσκάτε. Μέχρι να επιστρέψει, δεν υπάρχει κίνδυνος.
Με τον αγώνα ταχύτητας που εξαπολύθηκε ξεπρόβαλαν και οι τεχνικές ελλείψεις. Διότι πώς μπορείς να τρέξεις άνετα όταν τα υποδήματα σου, πλέον, πνέουν και αυτά τα λοίσθια; Ευρισκόμενοι σε μια διατάραξη προσωπικότητας λόγω συνεχούς συγχύσεως δεν μπορούμε να αντιληφθούμε εάν εμείς είμαστε ο λύκος ή οι άλλοι. Διότι έτσι όπως διαμορφώθηκαν τα πράγματα, είμαστε εμείς και οι άλλοι. Οι καλοί και οι κακοί. Έτσι δε γίνεται σε όλα τα παιχνίδια;
Λογικό είναι, λοιπόν, λόγω του πληθωρικού παραλογισμού, να προκαλείται μια σύγχυση αν ταυτιζόμαστε με τον κακό λύκο ή με τα κατσικάκια εν καμίνω! Δεν γνωρίζουμε ακόμη εάν εμείς είμαστε στη γύρα για αγορά νέων υποδημάτων - με αερόσολα για μεγαλύτερη άνεση - ή εάν επιμελώς στεκόμαστε στην αίθουσα αναμονής για τα περαιτέρω.
Αλλά έτσι κι αλλιώς, τον αγώνα δρόμου δεν τον γλυτώνουμε. Αυτό που δεν μπορούμε να διευκρινίσουμε είναι εάν θα προπορευόμαστε ή θα ακολουθούμε. Με την μικρά λογική που μας απόμεινε, μπορούμε ευκόλως να εξάγουμε το συμπέρασμα ότι, εάν ακολουθούμε, σημαίνει ότι θα έχουμε πάρει στο κατόπι τα εφτά κατσικάκια και εμείς θα είμαστε ο κακός λύκος. Αλλά αυτό προς το παρόν δεν έχει διευκρινιστεί ακόμη. Οπότε η σύγχυση είναι ακόμη μεγαλύτερη με αυτήν την απύθμενη λογική.
Το αποτέλεσμα αυτής της κατάστασης είναι το να επικρατεί μια υπέρ το δέον νευρικότητα η οποία δεν είναι και τόσο εμφανής. Προς το παρόν υποκρύπτεται πίσω από σαρδόνια χαμόγελα και ανυπόπτου ηθικής βλέμματα.
Μέχρι, λοιπόν, να εμπλακούμε στη διευκρίνιση ενός φωτεινού στοχασμού ας αναλογιστούμε πώς θέλουμε να διαχειριστούμε τη σύγχυσή μας.

Κι αν δεν μπορούμε να κάμουμε την ζωή μας όπως την θέλουμε,
τούτο να προσπαθήσουμε τουλάχιστον
όσο μπορούμε: μην την εξευτελίζουμε!  


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου