Πέμπτη 10 Μαΐου 2012

ΟΥΔΕΝ ΣΧΟΛΙΟΝ ! Ο Βασίλης Μόσχης στην εφημ. ΟΛΥΜΠΙΟ ΒΗΜΑ | ΚΑΤΕΡΙΝΗ



Λήξη συναγερμού!
Περάσαμε ωραία, δεν μας ενόχλησε κανείς, από πουθενά δεν είχαμε κρούσεις για πληρωμή δανεικών, δεν ασχοληθήκαμε με καινούριες ορολογίες, δεν μας πίεσε κανείς για περαιτέρω ασφυκτική μείωση οξυγόνου, βελτιώσαμε την ψυχική μας υγεία και γενικά είχαμε την αίσθηση ότι είχαμε πάει διακοπές!
Ασχοληθήκαμε με το κατ’ εξοχήν αγαπημένο μας σπορ, αυτό των διαδικασιών της προεκλογικής περιόδου, ασχοληθήκαμε με αναλύσεις και προγνωστικά, εκτιμήσαμε υποψηφίους και προσπαθήσαμε να καταλήξουμε κάπου. Καταλήξαμε στα ακατάληκτα!
Όχι ότι ήταν κάτι το μη αναμενόμενο, αφού όλες οι δημοσκοπήσεις αυτό έλεγαν. Θα μπουν πολλοί στη Βουλή. Και μπήκαν πολλοί.
Και ω του θαύματος εξεπλάγην και το παρδαλό κατσίκι για αυτή την κατάληξη. Αλλά αφού ήταν ήδη γνωστό. Το διαλαλούσαν δεξιόθεν και αριστερόθεν. Θα πλημμυρίσει η Βουλή. Και πλημμύρισε. Κάποιος να μαζέψει τα νερά μέχρι να καταφθάσει υδραυλικός! Ως προς τι αυτή η απορία στο γυάλινο μάτι της αγελάδας;
Άσχετα με τα μηνύματα και τις εκ του πονηρού πλάγιες ειδοποιήσεις του εξωτερικού, προβλέπεται να έχουμε συνέχεια των διακοπών μας, διότι θα έχουμε εξελίξεις. Δαπανηρές μεν, χρονοβόρες δε, ψυχαναλυτικές πάνω από όλα. Διότι με αυτά και με αυτά θα χαλαρώσουμε και θα μας κάτσει το καρπούζι ακόμα ελαφρύτερο. Ένα καρπούζι το λιγότερο δεν θα το χαρακώσουμε το καλοκαίρι; Είναι δυνατόν; Μη σου πω και περισσότερα.
Αλλά όσο σύντομα και να περάσει αυτό το διάλλειμα …ελπίζουμε ότι θα επανέλθουμε δριμύτεροι στο αγαπημένο μας σπορ και θα αθληθούμε εκ νέου! Και θα τα βάλουμε κάτω, και θα εκπλαγούμε από το βούλιαγμα του καναπέ και τα διάσπαρτα ποπ κορν και τους λεκέδες από τις …ελαιόλουστες πίτσες!
Από την άλλη, είναι αφύσικο να βουλιάξουμε κι άλλο στους καναπέδες, καλοκαίρι καιρό, διότι είναι και τα μπάνια του λαού. Και ό έλληνας δεν θα αντέξει να ασχοληθεί περαιτέρω. Θα στραφεί προς το ιωδιούχο σπορ των καταδύσεων.
Διότι καλά και τα προβλήματα και οι εξάρσεις τους, αλλά δύσκολο να αγνοήσει και τον παφλασμό των γαλήνιων κυμάτων στην άκρη του γιαλού!
Μπα! Πρέπει να περίσσεψε αντηλιακό από πέρσι!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου