Τρίτη 5 Ιουνίου 2012

ΟΥΔΕΝ ΣΧΟΛΙΟΝ ! Ο Βασίλης Μόσχης στην εφημ. ΟΛΥΜΠΙΟ ΒΗΜΑ | ΚΑΤΕΡΙΝΗ



Οι μεν και οι δε! Εμείς και οι άλλοι!
Μέσα να κοιτάξεις; Παραέξω να ατενίσεις; Τα ίδια παντού. Πιστά αντίγραφα μιας εξαθλιωμένης απόπειρας εκφοβισμού. Δεν είναι ούτε να βλέπεις τηλεόραση, ούτε να διαβάζεις εφημερίδες, ούτε να ακούς ραδιόφωνο, ούτε να ψαχουλεύεις στο διαδίκτυο. Παντού η ίδια γνωστή κατάσταση.
Δεν μπορείς να προβλέψεις ούτε το ελάχιστο. Άγεσαι και φέρεσαι, και αδίκως έως ματαίως προσπαθείς να σουλουπώσεις τα κρεμασμένα μάγουλα της απογοήτευσης. Τι θα φέρουν αυτές οι εκλογές; Τη λύση στο πρόβλημα; Γιατί δεν το έφεραν οι προηγούμενες; Να τα βάλουν κάτω και να προχωρήσουν όλοι μαζί. Τι ήταν αυτό που δεν έπεισε τα κόμματα να τα βρουν και να ξεκινήσουν;
Είναι το ίδιο με αυτό που προκάλεσε την έλλειψη φαρμάκων καρκινοπαθών και έφερε ένα τσουνάμι άγχους και αγωνίας. Ένας φόβος για την επιβίωση. Μια λάγνα τρομοκρατία που καλά κρατεί και συμμετέχει στο γενικότερο κλίμα. Για να επέλθει μετά από λίγες μέρες η λύση του προβλήματος και να γίνουν όλα μέλι γάλα, κατά πως μαθαίνουμε από τη γενικότερη ενημέρωση.
Διότι έτσι γίνεται πάντα σε αυτή την όμορφη και πασίγνωστη χώρα. Είναι να παρουσιαστεί το πρόβλημα για να ασχοληθούμε μαζί του. Γιατί να ασχοληθούμε με κάτι που δεν υπάρχει τώρα; Άσε με το καλό να έλθει και θα δούμε τι θα κάνουμε. Ο Θεός μεγάλος είναι και ως άλλος πολυμήχανος Οδυσσέας ο Έλληνας θα οδηγηθεί θριαμβευτικά στην έξοδο της πολυπόθητης λύσης! Πού καιρός για χάσιμο για κάτι που δεν μας απασχολεί τώρα. Θέλουμε χρόνο για τα προηγούμενα και πάει λέγοντας. Και πάει καροτσάκι η ιστορία με εμάς από πίσω να ακολουθούμε, αποχαυνωμένοι, κρατώντας ψηλά τα λάβαρα της όποιας κληρονομιάς μας!
Πιστεύετε ότι θα αλλάξει κάτι; Η πρόσοψη μπορεί! Το αμπαλάζ μπορεί! Αλλά τα εμπορεύματα θα παραμείνουν τα ίδια. Και τα σλόγκαν να διαλαλούν την πραμάτεια τους με στεντόρεια φωνή!
Είναι από τις λίγε φορές που πρέπει να ακολουθήσουμε το παράδειγμα του Οδυσσέα όταν περνούσε από το στενό με τις σειρήνες.
Αρκεί να τις αναγνωρίσουμε! 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου