Παρασκευή 20 Ιουλίου 2012

ΟΥΔΕΝ ΣΧΟΛΙΟΝ! Ο Βασίλης Μόσχης στην εφημ. ΟΛΥΜΠΙΟ ΒΗΜΑ | ΚΑΤΕΡΙΝΗ


Ξεχάστε ό,τι ξέρατε για τα αβγά!
Ερευνητές ανακαλύπτουν ότι τα αβγά έχουν βελτιωθεί. Λιγότερα λιπαρά, λιγότερες θερμίδες, χαμηλότερη χοληστερόλη! Ξεχάστε τα αβγά του παρελθόντος. Ανήκουν στο …παρελθόν! Πώς τα φέρνει έτσι η ζωή και η έρευνα!
Να δείτε ότι μετά από είκοσι χρόνια και οι ερευνητές της Ιστορίας και της οικονομίας θα κάνουν μια πλήρη στροφή και θα αναφωνήσουν θάλαττα, θάλαττα! Και θα ανακαλύψουν την …Αμερική!
Τότε θα  μελετούν με διαφορετικά στοιχεία τη σημερινή κατάσταση διότι τότε ένα παρελθόν θα είναι πολύ ακίνδυνο και ό,τι πεις για αυτό δεν θα παρεξηγηθείς, ούτε θα σε …κόψουν αυγολέμονο! Οι ιστορικοί του μέλλοντος θα αποφαίνονται και οι μελλοντικοί πολίτες θα ψιθυρίζουν τς, τς, τς! Πως περνούσαν οι πρόγονοί μας! Και ίσως αρκετοί σκεφτούν, καλά να πάθουν, ας πρόσεχαν!
Θα βγει στην επιφάνεια ό,τι ζουμερό και εύφλεκτο δεν μπορεί να κυκλοφορήσει σήμερα! Τότε όμως θα είναι ακίνδυνο, πίσω από μια γυάλινη προθήκη ενός μουσειακού ραφιού. Και θα γίνονται ανώδυνες αναλύσεις επί αναλύσεων. Για εμπέδωση και παραδειγματισμό στις μελλοντικές γενιές! Θεός φυλάξοι!
Τι ρόλο παίζουν οι καθημερινές αποκαλύψεις περί κρατικών και ιδιωτικών οικονομικών ατασθαλιών είναι άγνωστο σε αυτές τις ζεστές ημέρες του καλοκαιριού. Σε μια πρώτη ανάγνωση είναι φυσικά ό,τι  το καλύτερο. Σε μια δεύτερη ανακαλύπτεις ότι υπάρχει, επιτέλους, ένας ελεγκτικός μηχανισμός. Σε μια τρίτη ανάγνωση αναρωτιέσαι πώς ξεφύτρωσε από το πουθενά και ξαφνικά αυτός ο μηχανισμός. Πού τον είχαν κρυμμένο τόσα χρόνια; Σε διακοπές …άνευ αποδοχών;  Και σε μια τέταρτη ανάγνωση πέφτεις ανάσκελα ψάχνοντας τα υπογλώσσιά σου. Διότι δεν μπορεί, σκέφτεσαι, θα μου συμβούν κι άλλα. Φαίνεται μακρύ το μονοπάτι και σκοτεινό!
Σε μια κρίση βγαίνουν πολλά στη φόρα. Όλα τα άπλυτα στο μπουγαδόσχοινο, στην κοινή θέα. Και ανακαλύπτεις, ξαφνικά, ότι όλο αυτό το νεοελληνικό θαύμα είχε σαθρά θεμέλια. Και σε πιάνει ένας ίλιγγος ετεροχρονισμένος.
Με μια μόνιμη απορία αν όλο αυτό το τουρλουμπούκι μπορεί να διαχειριστεί και να ξανατοποθετηθεί σε φυσιολογικά πλαίσια.
Διαφορετικά μας περιμένουν στη γωνία αβγά νεωτέρας εσοδείας. Και θα είναι κρίμα!
Γιατί να χάσουμε τόσες ομελέτες;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου