Δευτέρα 27 Αυγούστου 2012

ΟΥΔΕΝ ΣΧΟΛΙΟΝ! Ο Βασίλης Μόσχης στην εφημ. ΟΛΥΜΠΙΟ ΒΗΜΑ | ΚΑΤΕΡΙΝΗ



Είμαστε μια διχασμένη προσωπικότητα!
Προφανώς είμαστε αναποφάσιστοι διότι άλλοι σκέφτονται για μας. Με αυτά που ακούγονται και γράφονται δεν ξέρουμε που πρέπει να πάμε. Μια εσωτερική σύγκρουση την έχουμε. Ένα δισυπόστατο δίλλημα ταλανίζει την αραχνοΰφαντη ψυχή μας.
Το θέλουμε το ευρώ ή δεν το θέλουμε; Είναι καλύτερα χωρίς αυτό; Ναι, λένε, όχι, λένε! Δύσκολο να αποφασίσουμε, δεν ξέρουμε ποιο κατώφλι να περάσουμε για να την βγάλουμε καθαρή και αμόλυντη! Οι απόψεις διίστανται και η αγωνία κορυφώνεται. Διότι πόσο να νιώσεις καλύτερα μετά από τις επαφές και τους εναγκαλισμούς, όταν το ένα χέρι είναι απλωμένο πίσω από την πλάτη; Δώσε και σώσε!
Επιστολή συμπαράστασης του γάλλου προέδρου στον δικό μας όπου μεταξύ άλλων μιλάει για τις “δυσκολίες και τα βάσανα που υφίσταται ένα μέρος του ελληνικού λαού», προσθέτοντας ότι η Ελλάδα και η Γαλλία «είναι πάντοτε η μία στο πλευρό της άλλης σε δύσκολες στιγμές».
Γιατί, μον αμί, ένα μέρος του ελληνικού λαού; Τι θέλεις να πεις; Εξήγησε μας σε παρακαλώ ποιο είναι αυτό το μέρος του ελληνικού λαού; Ξέρεις κάτι περισσότερο; Διότι ένας πακτωλός χρημάτων που εξηφανίσθη …ως δια μαγείας δεν υφίσταται πουθενά …ως δια μαγείας και πάλι!
Υπάρχει και ένα μέρος του ελληνικού λαού που δεν υφίσταται δυσκολίες και βάσανα; Θα μου πεις ότι παρακολουθείς και την καλλιτεχνική ζωή της πόλης όπου ρέουν τα γαρύφαλλα στα πόδια λαοφιλών καλλιτεχνών του άσματος. Και προφανώς αυτοί αποκλείεται να υφίστανται θυσίες και βάσανα. Λογικό το βρίσκω αυτό, μον αμί, και δεν μπορώ να το εξηγήσω. Διότι προφανώς η χώρα βρίσκεται υπό το καθεστώς δύο ταχυτήτων. Αυτών που τρέχουν και αυτών που παρακολουθούν το αγώνισμα από τις κερκίδες και χειροκροτούν. Πόσο όμως να αντέξουμε αυτόν τον μαραθώνιο;
Μον σερί, και μια άλλη απορία θέλουμε να λύσουμε. Είστε και εσείς ένας από τους πολλούς που διαφημίζουν την συμπαράσταση τους σε μας. Θα θέλαμε μια περαιτέρω επεξήγηση, διότι δεν μας είναι κατανοητό. Εμείς πιστεύουμε ότι αν δεν τα βάλουμε κάτω, φως στο τούνελ δεν πρόκειται να δούμε!
Το μόνο σίγουρο είναι ότι υπάρχει και ένα άλλο μέρος του ελληνικού λαού που πρέπει να πληρώσει με συνοπτικές διαδικασίες.
Διότι αλλού τα κακαρίσματα και αλλού γεννούν οι κότες!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου