Πέμπτη 30 Αυγούστου 2012

ΟΥΔΕΝ ΣΧΟΛΙΟΝ! Ο Βασίλης Μόσχης στην εφημ. ΟΛΥΜΠΙΟ ΒΗΜΑ | ΚΑΤΕΡΙΝΗ



Ξαφνικός έρωτας!
Μας αγάπησαν σφόδρα και ξαφνικά! Αλλά έτσι είναι οι μεγάλοι έρωτες. Τσαλίμια, πείσματα, καυγάδες, αρνήσεις και μετά η απόλυτη γαλήνη στις καρδιές των μεγάλων εραστών. Άγγλοι, γάλλοι, πορτογάλοι, όλοι μεσ’ τον καλό το λόγο. Όχι αναγκαστικά με αυτή τη σειρά και εθνικότητα, αλλά που λέει ο λόγος.
Τι άνεμος φιλοφρονήσεων και ελαφρών χτυπημάτων στην πλάτη είναι αυτός; Από πού ξεφύτρωσε ξαφνικά αυτή η απέραντη αγάπη και οι ενδείξεις λατρείας από τους πρώην …τιμωρούς μας και …διώκτες μας. Ως και η Αυστριακή υπουργός άλλα λέει. Ούτε λίγο ούτε πολύ, είπε ότι οι συζητήσεις περί …κλοτσηδόν εξόδου της χώρας από το ευρώ είναι κουβέντες καφενείου! Βρε πώς αλλάζουν οι καιροί! Βρε πώς αλλάζουν τα μυαλά!
Όμως μη το δέσουμε κόμπο, διότι αυτοί οι έρωτες σήμερα είναι, αύριο δεν είναι. Αυτοί οι έρωτες είναι σαν και αυτούς του καλοκαιριού. Με την πρώτη σταγόνα της βροχής, όπως λέει και ο ποιητής, εξαφανίζονται στο πυρ το εξώτερον και από εδώ παν κι οι άλλοι.
Προφανώς αποδειχτήκαμε ικανά ινδικά χοιρίδια προς άγραν εξωτερικών δανείων και επιμελούς κατανάλωσής τους. Αυτό αποδεικνύεται περιτράνως εδώ και δεκαετίες.  
Ακόμη δεν αντιληφθήκαμε τι κάνουμε μέσα, τι πρέπει να κάνουμε μέσα. Μικροί μεγάλοι, μεγάλοι και μικροί. Διότι έτσι όπως πάμε θα συνεχίζουμε να ζητάμε δανεικά κι αγύριστα νυν και αεί και εις τους αιώνας των αιώνων …αμήν! Μια ανάπτυξη αναζητούμε και αυτή συνεχώς αλλάζει διαβατήρια και συνέχεια μετανάστης είναι. Τι να πρωτοπρολάβει κι αυτή η καημένη; Τίνος χατίρια να πρωτοκάνει;
Και από την άλλη είναι να μην αναρωτιέσαι με την Αγγέλα που σε μια κρίση συμπάθειας δήλωσε “..ματώνει η καρδιά μου όταν βλέπω τις περικοπές που γίνονται στους συνταξιούχους, στους δημοσίους υπαλλήλους και στους εργαζομένους, αυτό όμως γίνεται την ίδια ώρα που εύποροι έλληνες μπορούν χωρίς κανένα πρόβλημα να εγκαταλείπουν τη χώρα''.
Συγκρίνοντας το σχόλιο αυτό με το προχθεσινό του γάλλου προέδρου περί θυσιών μέρους των Ελλήνων εναποθέτω τις ελπίδες μας πάνω στους λόφους γαρυφάλλων των ιστορικών πολιτιστικών κέντρων ανά την επικράτεια.
Προσοχή το μπαλάκι. Έρχεται καταπάνω μας! 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου