Δευτέρα 10 Σεπτεμβρίου 2012

ΟΥΔΕΝ ΣΧΟΛΙΟΝ! Ο Βασίλης Μόσχης στην εφημ. ΟΛΥΜΠΙΟ ΒΗΜΑ | ΚΑΤΕΡΙΝΗ



Η Ελλάδα ανήκει στους Έλληνες!
Τα ψάρια ανήκουν στο Αιγαίο, οι γαρίδες του Θερμαϊκού είναι οι πιο νόστιμες αλλά τις τρώνε άλλοι, οι φράουλες Κατερίνης ανήκουν στην Πιερία αλλά τις έφαγαν οι ρώσοι!
Η ζωή μας μάς ανήκει, αλλά κάπου τη χάσαμε, ξεπόρτισε, που να ξέρεις που να τριγυρνάει, που ξενυχτάει το ακούραστο κορμί της, που θα βολοδέρνει τις κρύες νύχτες του χειμώνα, μακριά μας, ξενιτεμένη σε πέρα λόγγους και λιβάδια, αμέτοχη στη θλίψη μας για την απώλειά της. Απομείναμε φτωχοί και πένητες!
Απορημένοι αν η προειδοποίηση χαλάρωσης αφορά αποκλειστικά και μόνο εμάς. Λίγο το έχεις να βγεις έτσι το καλοκαίρι στη θάλασσα; Με τι μούτρα θα περιφέρεις το κορμί σου δώθε κείθε; Κίνδυνος θάνατος η χαλάρωση. Βάλε και καμιά ξεχασμένη κυτταρίτιδα. Φωτιές μας άναψε πάλι ο Σόιμπλε!
Προσέξτε μη χαλαρώσετε. Παράπλευρη ανακοίνωση μετά την ΕΚΤ που κάτι πέταξε για μέτρα υπέρ των χρεωμένων χωρών. Για χρεωμένα νοικοκυριά ούτε λόγος, διότι το ξεχωρίσαμε, άλλο Ελλάδα, άλλο Έλληνες! Δεν είναι το ίδιο. Οι καθαροί λογαριασμοί κάνουν τους καλούς φίλους.
Αλλά τα μέτρα αυτά, μάλλον δεν είναι για μας. Το είπαμε, το ξαναλέμε για να το εμπεδώσουμε εμείς είμαστε ξεχωριστή περίπτωση και λάβαρα κρατούντες.
“Η ΕΚΤ ανακοίνωσε μια σειρά από έκτακτα μέτρα για την αναχαίτιση της κρίσης στη ζώνη του ευρώ, τα οποία περιλαμβάνουν ένα πρόγραμμα απεριόριστης εξαγοράς χρέους των χωρών που δυσκολεύονται να χρηματοδοτηθούν από τις αγορές, όπως η Ισπανία και η Ιταλία. Τα μέτρα αυτά καθησύχασαν τις αγορές και όλα τα χρηματιστήρια σημείωσαν σημαντική αύξηση στον απόηχο της απόφασης.” Αυτό λέει η είδηση!
Από την άλλη, εκ του παραλλήλου και εκ του συστάδην άλλη αγαπημένη μας, η Κριστίν, επιβράβευσε τα μέτρα λιτότητας που τάχιστα εφάρμοσαν οι ανωτέρω χώρες. Μπορεί να υποφέρουν κι αυτές αλλά σαν και μας όχι! Σε μας έχουν απομείνει οι ματωμένες καρδιές, τα ευχολόγια παρηγοριάς, και τα χτυπήματα στην πλάτη!
Και τώρα; Θα μας κατατρέχει κι άλλο βάσανο!
Το σύνδρομο του φτωχού συγγενή!





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου