Δευτέρα 17 Σεπτεμβρίου 2012

ΟΥΔΕΝ ΣΧΟΛΙΟΝ! Ο Βασίλης Μόσχης στην εφημ. ΟΛΥΜΠΙΟ ΒΗΜΑ | ΚΑΤΕΡΙΝΗ



Θέλει να γίνει και ψηφιακή τρομάρα της!
Άλλα έξοδα και από κει! Θα πλησιάσει ο καιρός, - που θα πάει; - που θα αναγκαστούμε να μετατρέψουμε την τηλεόραση από αναλογική σε ψηφιακή. Και όχι δωρεάν, διότι κοντά ένα πενηντάρικο θα χρειαστεί. Το λιγότερο! Αν έχεις παραπάνω από μία; Απλά τα πράγματα. Τόσο επί τόσο! Κάνεις τη σούμα και βάζεις το χέρι στην τσέπη.
Όλα τα πράγματα ακολουθούν την κίνηση του χεριού στην τσέπη. Χωρίς αυτή τη κίνηση δεν υπάρχει παραπέρα. Βάθος και σκοτάδι αμέτρητο!
Αλλά και τι να δεις στην τηλεόραση τώρα πια; Επαναλήψεις, ειδήσεις και τούρκικες σειρές! Τουλάχιστον οι τελευταίες δεν είναι σε επανάληψη. Σειρές και ταινίες που βαραίνουν από τη σκόνη των επαναλήψεων, ειδήσεις που προκαλούν άγχος, κατάθλιψη και ένα πανικό και όλα αυτά σε οδηγούν κατευθείαν στο κρεβάτι του ψυχαναλυτή! Αλλά και αυτός λεφτά θέλει! Και τέλος, τα λεγόμενα τούρκικα που έχουν σπάσει όλες τις μετρήσεις τηλεθέασης. Ένας αχταρμάς που όπως και να τον ανακατέψεις, χαλάει στις δοσολογίες και η γεύση που απομένει είναι αηδιαστική.
Θα μου πεις, οσονούπω, θα εμφανιστούν οι χειμωνιάτικες εκπομπές που θα είναι μέσα στην καλή χαρά και από τις οποίες θα μάθουμε τι νούμερο παπούτσι φοράει η κυρία …Τρεχαγυρευοπούλου, γνωστή και διάσημη στη γυάλινη οθόνη και άγνωστη στη γειτονιά της, ποιόν ερωτεύθηκε η δεσποινίς …Αγνωστίδου σε ζωντανή σύνδεση με  το σπίτι της να αναρωτιέται γιατί τα κανάλια ασχολούνται με τα προσωπικά της και ο κατάλογος συνεχίζει ακάθεκτος!
Όλα συνεπακόλουθα μιας κρίσης που καλά κρατεί και ξερνάει στην επιφάνεια ό,τι ζούσαμε και ό,τι συνεχίζουμε να ζούμε. Διότι η φτώχεια, φτώχεια, αλλά το χούι στεφάνι και καμάρι μας! Η ξιπασμένη περηφάνια μας ακολουθεί το δικό της δρόμο και μας κουνάει το μαντίλι από μακριά.
Εμείς; Α! Εμείς…! Εμείς έχουμε χάσει την επαφή με το περιβάλλον και σφυρίζουμε κλέφτικα, ατενίζοντας όχι το ταβάνι, αλλά ακόμη πιο ψηλά! Την πούλια και τον αυγερινό! Ο καθένας ζει στον μικρόκοσμό του και όλα καλά και όλα ανθηρά.
Εύγε!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου