Παρασκευή 21 Σεπτεμβρίου 2012

ΟΥΔΕΝ ΣΧΟΛΙΟΝ! Ο Βασίλης Μόσχης στην εφημ. ΟΛΥΜΠΙΟ ΒΗΜΑ | ΚΑΤΕΡΙΝΗ



Είναι να αναρωτιέσαι!
Πώς γίνεται και υπάρχουν διαρροές όταν κάτι δεν είναι σίγουρο; Δεν έχουμε υδραυλικούς να σώσουν την κατάσταση; Έσπασε καμιά βάνα; Σάπισε κανένας σωλήνας; Ένας υδραυλικός στο πι και φι θα σου κάνει την αλλαγή και σταματάει η οποιαδήποτε διαρροή και όλα μέλι γάλα.  
Αλλά δεν μιλάμε για αυτές τις διαρροές. Για τις εκάστοτε διαρροές που προηγούνται των μελλοντικών τεθλιμμένων ανακοινώσεων. Όχι ότι οι ανακοινώσεις είναι τεθλιμμένες οι ίδιες. Αυτές είναι μέσα στην καλή χαρά. Τεθλιμμένοι είναι αυτοί που τις ανακοινώνουν και ακόμη περισσότερο αυτοί για τους οποίους προορίζονται.
Και φυσικό είναι. Δεν μπορείς να βγεις στο μεϊντάνι και να έχεις να πεις για περικοπές επί των περικοπών, ω! περικοπές! Διότι όταν οι περικοπές έχουν φτάσει στο τέρμα τι άλλες να κάνεις; Εν τούτοις, οι περικοπές συνεχίζουν να υφίστανται και να ευδοκιμούν, διότι τελικά αποδείχτηκαν αιματορουφήχτρες και όσο πίνουν άλλο τόσο αναζητούν περισσότερο! Τι είναι ο δράκουλας των Καρπαθίων; Καμία σχέση! Ανώδυνες καταστάσεις.
Δεν μπορείς  να βγεις με το χαμόγελο στα χείλη και να πεις, πάρε και τούτη, πάρε και την άλλη και μη μιλάς. Πώς να τα πεις μπροστά στους άλλους που εναγωνίως περιμένουν και περιμένουν και οσονούπω θα βγάλουν το καλό κοστούμι να φορέσουν; Διότι μόνο για κάτι τέτοιες περιπτώσεις είναι πια. Το κουστούμι, ντε! Κανένα γάμο…, καμιά κηδεία…! Πάντως για γάμο δεν πηγαίνουμε! Γι’ αυτό, όλη αυτή η χαροκαμένη ατμόσφαιρα και η έκφραση συμπάθειας για την μεγάλη απώλεια!
Και ακόμη εντονότερα! Διότι μια τεθλιμμένη καρδιά δεν δείχνει και σπουδαία πράγματα. Ενώ μια ματωμένη τοιαύτη δείχνει το μέγεθος της απελπισίας που κατατρέχει και τους υπόλοιπους συγγενείς! Για να απαλύνει το πόνο των υπολοίπων φτωχών συγγενών για τη μεγάλη απώλεια!
Πώς είναι δυνατόν αυτό, είναι μέγα θαύμα! Η απώλεια δεν επηρεάζει όλους, απλώς προστρέχουν για τη θεραπεία του πόνου και την έκφραση της μεγαλοκαρδίας τους
Ευτυχώς δηλαδή, διότι μια μεγάλη καρδιά, λογικά συντονίζει μεγαλύτερη ποσότητα αίματος! Το φαντάζεστε να ήταν διαφορετικά;
Τι μεγάλο κακό θα παθαίναμε!
Να ‘ναι καλά οι άνθρωποι! Νερό στο όνομά τους θα πίνουμε!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου