Παρασκευή 7 Σεπτεμβρίου 2012

ΟΥΔΕΝ ΣΧΟΛΙΟΝ! Ο Βασίλης Μόσχης στην εφημ. ΟΛΥΜΠΙΟ ΒΗΜΑ | ΚΑΤΕΡΙΝΗ



Εδώ θα ‘μαστε και θα με θυμηθείτε!
Όλοι περιμένουν εναγωνίως την έκθεση της Τρόικας για να λάβουν αποφάσεις. Η οποία έκθεση θα λέει το κατά πως τα πήγε η χώρα σχετικά με τις οδηγίες του εξωτερικού οικονομικού συμβουλίου που διαχειρίζεται τα της ψωροκώσταινας διότι όπως απεδείχθη αυτή ενεφανίσθη ανίκανη να διαχειριστεί τα του οίκου της. Τα χάλια της τα βλέπουμε και τα νιώθουμε στο πετσί μας.
Αυτή, λοιπόν, η έκθεση θα είναι η έναρξη ή μη της επιβράβευσης της χώρας για τις βελτιώσεις και προόδους που έκανε ή δεν έκανε στους μήνες που προηγήθηκαν. Εδώ θα είμαστε και θα δείτε ότι η έκθεση θα είναι ένθερμη οπαδός των χειρισμών της τρέχουσας κατάστασης. Το γιατί μη το ρωτάτε! Η Πυθία μας είναι στο πτυχίο ακόμη. Χρωστάει μερικά μαθήματα μέχρι να χρισθεί πτυχιούχος. Πότε; Άγνωστο, διότι προμηνύονται στάσεις εργασίας μετά πολυποίκιλων απεργιών που θα αλλάξουν το ρουν των διπλωματικών εξετάσεων. Θα δείξει.
Μέχρι τότε, θα κυλήσει πολύ νερό στο αυλάκι. Γιατί όμως να χάσουμε πολύτιμο χρόνο για τον οποίον κόπτονται και κομπορρημονούν αξιωματούχοι και για τον οποίον μας κατηγορούν ότι το χάσαμε τον παρελθόντα χρόνο; Τώρα δεν χάνεται πολύτιμος χρόνος μέχρι να δούμε τι θα γίνει; Τι να δούμε, που βλέπουμε! Αφού οι αποφάσεις είναι κλειδωμένες στο συρτάρι και βγαίνουν μία μία!
Η ανεργία κοντεύει να φτάσει στη μεταπολεμική περίοδο και το εισόδημα στην μεταπολιτευτική. Όσο να πεις μια λάγνα επιθυμία για το παρελθόν την έχουμε, δεν μπορούμε να κάνουμε χωρίς αυτό! Είναι στο πετσί μας!
Και με όλα αυτά περιμένουμε ανάπτυξη και να κυκλοφορήσει το χρήμα στην αγορά; Αμ δε! Και θέλουμε να βελτιώσουμε την ανταγωνιστικότητα μας! Αυτό κι αν είναι ανέκδοτο! Και δεν πρέπει να καταστραφεί το κράτος πρόνοιας! Αφού προς τα εκεί οδεύει. Δεν το βλέπει κανείς ότι βρίσκεται στο χείλος του γκρεμού; Και ποιος να του δώσει χέρι βοηθείας; Σίγουρα χρειάζονται πολλά να αλλάξουν, αλλά κατά πώς φαίνεται σε ένα ορυμαγδό σαν και το δικό μας έχουμε χάσει και τα αυγά και τα πασχάλια.
Και το Πάσχα είναι μακριά ακόμη!
   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου