Πέμπτη 11 Οκτωβρίου 2012

ΟΥΔΕΝ ΣΧΟΛΙΟΝ! Ο Βασίλης Μόσχης στην εφημ. ΟΛΥΜΠΙΟ ΒΗΜΑ | ΚΑΤΕΡΙΝΗ



Να μην ξεχνιόμαστε! Να επανέλθουμε στα καθ’ ημάς!
Ήρθε, είδε και απήλθε! Σε γενικές γραμμές υπάρχει μια απορία για το τι ακριβώς έκρυβε ή φανέρωνε αυτή η επίσκεψη, αφού τίποτα δεν είδαμε, τίποτα δεν ακούσαμε.
Θα μου πεις, όσο να ‘ναι, μια συζήτηση την έκαναν, δεν την έκαναν; Δεν μπορεί ένα ταξίδι αστραπή να ήταν μόνο για να δει πού θα κάνει διακοπές του χρόνου; Εδώ εμείς θέλουμε να πάμε διακοπές, λέμε τώρα, και δεν ξέρουμε πού θα μας πάνε. Όπου μας πάνε και όπως κάτσει. Πάμε πρώτα να δούμε το μέρος και μετά κλείνουμε διακοπές; Λέμε τώρα!
Όσο να  ‘ναι μας είδαν και οι απέξω ότι μας συντρέχει και η Αγγέλα, σου λέει κάτι τρέχει, τους συμπονάνε τους Έλληνες, ας αλλάξουμε το κλίμα. Λέμε τώρα!
Θα μπορούσε, στην τελική, να ήταν και λίγο επικοινωνιακή, να έλεγε και κάτι παραπάνω αλλά βράχος η δικιά σου, μετρημένα τα λόγια και προσεκτικά. Μην έχουμε και παρεξηγήσεις αργότερα και τραβιόμαστε. Όχι έτσι το είπες, ναι μεν αλλά, δεν εννοούσα αυτό, σας παρακαλώ πολύ για αλλάξτε τους μεταφραστές σας γιατί δεν τα λένε καλά! Λίγα και μέχρι εκεί. Διότι εσείς ως Έλληνες είστε και λίγο, πώς να το πω, παίρνετε και θάρρος από μόνοι σας. Μην σας δώσουν λίγο περισσότερο αέρα, κάνετε το τόσο τόσο, μετά συγχωρήσεως!
Να μην κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλο μας, αρκετά πράγματα που ζητούνται είναι απαραίτητο να γίνουν. Μεταρρυθμίσεις χρειάζονται διότι ακόμη είμαστε στο στάδιο …της πλάκας με το κοντύλι! Δεν έχει σημασία που είμαστε πλημμυρισμένοι από κομπιούτερ και διαδραστικούς πίνακες, η φιλοσοφία μας είναι ακόμη αλλού. Διότι μπορεί να τα έχουμε αλλά δεν τα χρησιμοποιούμε κατά πώς πρέπει.
Δεν είναι μπιμπελό να τα ξεσκονίζουμε καθημερινά ούτε να τα αλλάζουμε θέση κατά πως επιτάσσει το φενγκ σούι! Ούτε να βάζουμε σεμεδάκια της γιαγιάς πάνω τους για να δημιουργήσουμε εικαστικά δρώμενα παλαιοπωλείου!
Ξεφύγαμε του θέματος και πρέπει να επανέλθουμε. Διότι κωλυσιεργούμε και ασχολούμαστε με το πούντο πούντο το δαχτυλίδι, νάτο νάτο το έχω εγώ! Αλλά δυστυχώς όλοι το είδαν αλλά κανείς δεν το έχει. Όλοι το θαύμασαν αλλά κανείς δεν ξέρει τίποτα! Χώρια που φωνασκούν ότι μπορεί και να μην είναι γνήσιο.
Ε, τότε ας παίξουμε την τυφλόμυγα!
Ένα μαντήλι, βρε παιδιά!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου