Δευτέρα 13 Μαΐου 2013

ΟΥΔΕΝ ΣΧΟΛΙΟΝ! Ο Βασίλης Μόσχης στην εφημ. ΟΛΥΜΠΙΟ ΒΗΜΑ | ΚΑΤΕΡΙΝΗ



- Λοιπόν;
- Τι λοιπόν;
- Για αυτό που καίει αυτές τις ημέρες!
- Γιατί, νομίζεις, μόνο ένα πράγμα είναι αυτό που μας καίει; Ηλιοκαμένοι θα ξεκινήσουμε τα μπάνια του λαού. Όλοι θα είμαστε μαύροι, κατάμαυροι. Τέρμα πια οι ηλιοθεραπείες στις παραλίες, και τα σολάριουμ! Ανήκουν στο παρελθόν! Έτοιμα ηλιοκαμένα κορμιά!
- Εδώ, βρε, γίνεται χαμός. Επιστράτευση, λέει,…
- Τι; Κηρύχτηκε πόλεμος; Μη μου λες τέτοια!...
- Των καθηγητών… για τις εξετάσεις τις πανελλαδικές.
- Καλά, αφού ακόμη δεν άρχισαν…
- Των φρονίμων τα παιδιά πριν πεινάσουν μαγειρεύουν. Τι θες; Να έχουμε τρεχάματα τελευταία στιγμή;
- Τι να σου κάνουν κι αυτοί; Είναι η μόνη περίοδος που μπορεί να έχει αποτέλεσμα η απεργία τους…
- Ναι, αλλά, σου λέει, είναι στη μέση τα παιδιά… Δεν μπορείς να παίζεις, κύριε μου, με την ψυχολογία των παιδιών…
- Τέλος πάντων, δεν το σχολιάζω αυτό το τελευταίο… διότι αγαπητέ μου δεν είναι εξετάσεις αυτές για τα ανώτατα και ανώτερα ιδρύματα. Οτιδήποτε άλλο εκτός από εξετάσεις είναι. Και μετά βλέπουμε πόσοι φοιτητές δεν μπορούν να τελειώσουν ή κάνουν διακοπή της φοίτησης ή τραβολογούνται χρόνια και χρόνια. Αυτές είναι εξετάσεις παπαγαλίας. Μαθαίνεις απέξω κατεβατά και πας και γράφεις. Άσε, που και κάτω από τη βάση να γράψεις περνάς. Περάστε κόσμε! Στην Ελλάδα είναι δύσκολο να μπεις, μετά ό,τι και να γίνει, κουτσά στραβά ένα πτυχίο θα το πάρεις. Πώς είναι γεμάτη προέδρους η χώρα; Ένα ίδιο πράμα! Γεμίζουμε πτυχιούχους με αδιόρατο μέλλον!
- Αχ!... Αυτή η εκπαίδευση στην Ελλάδα είναι μια τραγική ιστορία. Πάντα αλλάζουν τις ονομασίες και τους τίτλους αλλά το αποτέλεσμα παραμένει το ίδιο. Παλιά ήταν οι κύκλοι , μετά έγιναν δέσμες, ακολούθησαν οι κατευθύνσεις και …άλλαξε ο Μανωλιός και έβαλε τα ρούχα του αλλιώς! Αλλαγές στο τέλος, μόλις φτάνεις στην πηγή, όλα ξαφνικά, λες και μπορούν να διορθωθούν! Σε όλα τα προηγούμενα χρόνια έγινε καμία ουσιαστική αλλαγή που να φέρει τα ποθητά αποτελέσματα στο τέλος; Το παπαγαλίζειν εστί φιλοσοφείν!
- Χαχα! Με έκανες και γέλασα! Να ‘σαι καλά! Χαχα!
- Σήκω, τώρα, από το καναπέ, γιατί θα πιαστείς με τόσο γέλιο! 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου