Παρασκευή 23 Αυγούστου 2013

ΟΥΔΕΝ ΣΧΟΛΙΟΝ! Ο Βασίλης Μόσχης στην εφημ. ΟΛΥΜΠΙΟ ΒΗΜΑ | ΚΑΤΕΡΙΝΗ


- Ούτε καν να ακούσουν τη λέξη κούρεμα!
- Γιατί; Πόσο μακριά θα αφήσουν τα μαλλιά; Άντε και να τα θέλουν μακριά, ένα κουρεματάκι δεν θα χρειαστεί; Λίγο να πάρουν τις άκρες; Όσο να πεις, δεν μπορείς να τα αφήσεις έτσι για μήνες!
- Και όμως, α παπά, μόλις ακούσουν για κούρεμα. Απαγορεύεται!
- Ναι, αλλά οι άλλοι δεν συμφωνούν. Τα βλέπουν διαφορετικά. Είναι οι εκλογές στη μέση, για αυτό σφυρίζουν κλέφτικα. Τσιμουδιά, σου λέει! Να περάσουμε τις εκλογές και εδώ είμαστε πάλι! Αφού σου λέει, έστειλαν σήμα στην Αθήνα! Κρατήστε μια ηρεμία και εμείς δεν θα σας ξεχάσουμε. Θα σας στείλουμε βοήθεια.
- Ναι, αλλά τι σημαίνει αυτή η βοήθεια; Έτσι στο τζάμπα και στα ξεκούδουνα; Όλο και κάτι θα κρύβεται από πίσω. Όλο και κάτι θα σκάσει μύτη και …ποιος μαζεύει τα αίματα!
- Αυτά λέει και η Bild!
- Ποια είναι αυτή πάλι;
- Για αυτήν μιλάω τόση ώρα… γερμανική εφημερίδα είναι… που καρφώνει τη Μέρκελ ότι θα κάνει κούρεμα, αλλά δεν το λέει γιατί είναι στη μέση οι εκλογές! Είναι να παραδεχτεί ότι θα γίνει κούρεμα; Θα επιβαρυνθούν, λέει, οι γερμανοί πολίτες! Δεν θα αντέξει η Ελλάδα χωρίς κούρεμα, λέει! Όλο και κάτι θα χρειαστεί για να σουλουπωθεί. Τόσο μαλλί, δεν γίνεται.
- Ναι, αλλά για δες και τους τόκους που τρέχουν; Πόσα λεφτά κερδίζουν από την βοήθεια; Τι νόμιζες; Τέτοια βοήθεια να σου δώσω και εγώ. Αυτή δεν είναι βοήθεια. Εμπορικό αλισβερίσι είναι. Πάρε, δώσε! Κλαίγονται κι από πάνω! Άει σιχτίρ!
- Και τι νομίζεις; Ότι μετά τις γερμανικές εκλογές θα γίνει το  …ελληνικό θαύμα; Κούνια που μας κούναγε! Θα μειωθεί η ανεργία και θα υπάρχει χρήμα στην αγορά; Κούτσα, κούτσα θα πηγαίνουμε, και μην ξεχάσουμε τις πατερίτσες σε καμιά γωνιά γιατί μας βλέπω να ξενυχτάμε στο δρόμο!

-  Καλά τώρα που είναι καλοκαίρι! Άμα χειμωνιάσει…;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου