Τρίτη 20 Μαΐου 2014

ΟΥΔΕΝ ΣΧΟΛΙΟΝ! Ο Βασίλης Μόσχης στην εφημ. ΟΛΥΜΠΙΟ ΒΗΜΑ | ΚΑΤΕΡΙΝΗ


- Πάει! Αυτό ήταν!
- Πάει! Πέρασε κι αυτό! Πάμε για άλλα τώρα!
- Κουράγιο… Μια ακόμη φορά, να πηδήξουμε και αυτό το χαντάκι και μετά ελεύθεροι και ανέμελοι να απολαύσουμε το ελληνικό καλοκαιράκι! Το δικαιούμαστε, εξ άλλου!
- Μη λες τέτοια! Μη λες τέτοια! Θα αρχίσουν πάλι να λένε ότι είμαστε τεμπέληδες και ότι ξενυχτάμε στα …βραδινά πολιτιστικά κέντρα και αλίμονο μας μετά! Θα αρχίσουν πάλι οι περικοπές! Θέλει και λίγο προσοχή. Με ρέγουλα! Μην πέσουμε με τα μούτρα.
- Μη φοβάσαι τίποτα. Στο είπα. Το δικαιούμαστε.
- Α! Μπα! Και από πού πήραμε αυτό το δικαίωμα; Είναι επίσημο; Με βούλα και υπογραφές;
- Βρε, σου λέω, ναι! Πόσο επίσημο να είναι ένα άρθρο στην Washington Post που αναφέρει ότι οι Έλληνες εργάζονται περισσότερο από όλους τους άλλους Ευρωπαίους;
- Μπα! Έχουμε κι αλλαγή πλεύσης των μέσων; Μέχρι τώρα ήμασταν τεμπέληδες, τεμπελχανάδες και ξενύχτηδες. Πώς κι έτσι άλλαξε ρότα …το παραμύθι;
-  Και λέει και το άλλο! Παρά το γεγονός ότι δουλεύουν περισσότερο δεν είναι πλούσιοι!
- Αυτό σηκώνει πολύ συζήτηση! Τι μας προτρέπει να κάνουμε; Να μην δουλεύουμε πολύ; Διότι όσο να πεις, υπάρχουν και οι πλούσιοι. Άρα; Αυτοί, ή δούλεψαν ακόμη περισσότερο ή δεν δούλεψαν καθόλου. Δεν πιστεύω να υπονοεί κάτι! Κάτι άλλο! Ότι στην Ελλάδα όσοι δεν δουλεύουν τα κονομάνε! Ότι ασχολούνται με άλλα …χόμπυ!
- Και γιατί να μην εννοεί ότι αν και δουλεύουν περισσότερο δεν αμείβονται όσο πρέπει; Αφού έτσι κι αλλιώς έπεσαν κατακόρυφα οι απολαβές!
- Αγνοείς παντελώς το καρφί που έριξα, αλλά δεν πειράζει…
- Χώρια που σου λέει ότι το ένα τέταρτο του πληθυσμού αντιμετωπίζει τον κίνδυνο της φτώχιας! Θέμα για το οποίο κατέχουμε την πρώτη θέση στην Ευρώπη!
- Είπα κι εγώ! Κάπου πρώτοι δεν θα είμαστε; Όλο πάτο πια!
- Είναι που παραπονιέσαι! Μετά τον πάτο έρχεται η αναρρίχηση!
- Α! πα πα! Πάσχω από υψοφοβία! 




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου