Δευτέρα 16 Ιουνίου 2014

ΟΥΔΕΝ ΣΧΟΛΙΟΝ! Ο Βασίλης Μόσχης στην εφημ. ΟΛΥΜΠΙΟ ΒΗΜΑ | ΚΑΤΕΡΙΝΗ


- Σιγά που θα μας ζητούσε συγγνώμη! Εύκολο το ‘χεις;
- Τελικά, τζάμπα του βγαίνει το όνομα του καθενός!
- Πες το ψέματα!
- Γαλατική αβροφροσύνη και κουραφέξαλα!
- Τα σαλόνια κυρία μου δεν είναι για τον καθένα. Θέλει να έχεις κότσια για να τα αντέξεις, μη πω τίποτα άλλο!
- Έτσι είναι…, σου λέει οι Γάλλοι είναι πάντα μεσ’ την ευγένεια! Μπούρδες!
- Σωστά! Που είναι η συγγνώμη σου μαντάμ! Μόνο αλλού ξέρεις να ζητάς συγγνώμες! Διότι μια συγγνώμη την θέλουμε και εμείς. Όχι, ότι θα αλλάξει τίποτα, δηλαδής! Αλλά να, είναι θέμα τιμής και γοήτρου. Θα μου πεις που είναι η τιμή μας και το γόητρό μας! Χαμένα παν όλα! Χαμένα, καταχαμένα! Τέλος πάντων, μια συγγνώμη για να λέμε κι εμείς ότι μας υπολογίζουν!
- Εμ, άλλο γόητρο οι Εγγλέζοι, όσο να πεις, υπάρχει ακόμη η αίγλη της χαμένης αυτοκρατορίας, οπότε τιμής ένεκεν τους ζήτησε συγγνώμη η Κριστίν! Διότι κάτι είχε πει το παλιοκόριτσο πριν από καιρό για κάτι ελλείμματα και συγχύστηκαν οι Εγγλέζοι. Οπότε σου λέει, για κάτσε να τους ζητήσω συγγνώμη. Διότι που το ξέρεις; Λίγο το  ‘χουν να φταρνιστούν και να κρυολογήσουμε όλοι ομαδικά;
- Και από μας; Τι να ζητήσουν από μας τα καφροκαημενούλικα; Τι να ζητήσει από τους κακομοίρηδες; Συγγνώμη; Α πα πα!  Και να πέσει το γόητρο της; Σιγά που θα ακούσει τον δημοσιογράφο της αμερικάνικης εφημερίδας Wall Street Journal που σχολίαζε την συγγνώμη της Κριστίν προς τους Εγγλέζους και παράλληλα τόνιζε την …αμέλειά της να ζητήσει και συγγνώμη από τους Έλληνες. Διότι όσο να πεις κάτι λάθη τα παραδέχτηκαν!.
- Σιγά που θα ζητήσει! Αφού σου λέει ταιριάζει …το πένθος στην Ηλέκτρα! Είναι μαθημένοι οι Έλληνες από ταλαιπωρίες και από τα δύσκολα! Σιγά μη μου πέσει η μύτη!
- Α! ρε! Εμείς τα ζωντόβολα είμαστε τα πειραματόζωα, τα ινδικά χοιρίδια της ευρωπαϊκής επικράτειας! Δεν ακούς τον δικό σου τις προάλλες που έλεγε, αν η υπόλοιπη Ευρώπη έπαιρνε για παράδειγμα τις μεταρρυθμίσεις που κάνει η Ελλάδα, τώρα θα ήμασταν καλύτερα; Αλλά κανείς δεν θέλει διότι τους αρέσουν …τα χειρότερα!
- Αυτό το καλύτερα, πως το εννοεί; Για πες του να περάσει και καμιά βόλτα από δω! 



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου