Τετάρτη 27 Απριλίου 2011

ΟΥΔΕΝ ΣΧΟΛΙΟΝ!


ΔΗΜΟΣΙΕΥΤΗΚΕ ΣΤΗΝ ΕΦΗΜ. "ΟΛΥΜΠΙΟ ΒΗΜΑ" ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ  12/05/2009


ΓΡΑΦΕΙ Ο ΒΑΣΙΛΗΣ ΜΟΣΧΗΣ


Τι είμαστε;
Μια άκρη της γης χαμένη κάπου στο βάθος! Ποιος θα μας δώσει σημασία; Και γιατί να μας δώσει, εξάλλου; Μας χρωστάνε ή τους χρωστάμε; Το παρελθόν δεν έχει καμία σχέση για το παρόν. Το παρελθόν είναι γλυκανάλατες κουβεντούλες μπροστά στα μικρόφωνα των κυρίων επισήμων, έτσι για να δείξουν ότι είναι γνώστες της Ιστορίας. Από εκεί και πέρα το παρόν απαιτεί άλλες υποχρεώσεις και εκδουλεύσεις.
Μπορούμε να τις προσφέρουμε; Τώρα όχι! Άρα πάμε σε άλλη περιοχή ολοκαίνουρια, ευάερη, ευήλια, με φως, νερό και τηλέφωνο και κάνουμε την δουλειά μας. Καινούριοι είναι στην γειτονιά, μια υποστήριξη την θέλουν. Πώς να κρατήσουν το μαγαζί ανοιχτό; Χρειάζονται πλάτες. Και οι πλάτες δίνονται. Και φυσικά το ένα χέρι νίβει το άλλο και τα δυο το πρόσωπο.
Ξαναφάνηκαν οι απεσταλμένοι στην περιοχή μετά από σιωπή μηνών, φανερή τουλάχιστον, και ...αναμόχλευσαν τα κάρβουνα για να μη σβήσουν. Όχι θα τα αφήναν!
Την ανάγκη να βρεθεί λύση στο θέμα της ονομασίας της ΠΓΔΜ, τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, αρμόδιος για τα Βαλκάνια, Στιούαρτ Τζόουνς, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε σήμερα στις Βρυξέλλες, με αφορμή την επικείμενη επίσκεψη του αντιπροέδρου των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, τον Ιούνιο στην περιοχή των Βαλκανίων.
Ανέφερε, επίσης, ότι οι ηγεσίες της Αθήνας και των Σκοπίων θα πρέπει να επιδείξουν τη μέγιστη δυνατή ελαστικότητα στις διαπραγματεύσεις που διεξάγονται υπό την αιγίδα των Ηνωμένων Εθνών, σημειώνοντας ότι οι ΗΠΑ στηρίζουν τις προτάσεις του διαμεσολαβητή των Ηνωμένων Εθνών, Μάθιου Νίμιτς.
Δηλαδή, τι είχες Γιάννη μ΄; Τι είχα πάντα …..
Και τονίζεται ευλαβικά και ανυποχώρητα η θέση ότι οι δυο πλευρές πρέπει να επικεντρώσουν τις προσπάθειες τους στο θέμα της ονομασίας. Αυτό καίει, αυτό θέλουν... Διότι τζάμπα κοτζάμ χώρα την αναγνωρίσαμε έτσι όπως θέλανε για να έχουμε και εμείς τις εκδουλεύσεις μας; 
Και για τους εραστές της ευωχίας της εκλογής του νέου, αφιερωμένη η απάντηση του φίλτατου μας φίλου Στιούαρτ ότι η πολιτική του Μπάρακ Ομπάμα θα κινηθεί στο ίδιο μήκος κύματος με αυτή του Τζορτζ Μπους.
Μόνο μην το μάθει η θειά μας η Αμερσούδα!  
Ποιος την φταίει; Δεν άκουγε!
Άκουγε; 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου