Τετάρτη 27 Απριλίου 2011

ΟΥΔΕΝ ΣΧΟΛΙΟΝ!


ΔΗΜΟΣΙΕΥΤΗΚΕ ΣΤΗΝ ΕΦΗΜ. "ΟΛΥΜΠΙΟ ΒΗΜΑ" ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ 18/05/2009


ΓΡΑΦΕΙ Ο ΒΑΣΙΛΗΣ ΜΟΣΧΗΣ


Πάει πέρασε και αυτό!
Είδαμε την αναβάθμισή της, - εδώ γελάνε - είδαμε την ποιοτική της ανύψωση - το γέλιο κάνει καλό στην υγεία - και γευτήκαμε τα αποτελέσματά της. Και ως μη ποιοτικοί, από εκεί που ονειρευόμασταν την πρώτη και τη δεύτερη θέση μας έδειξαν την πόρτα εξόδου. Οποία απελπισία! Υπολογίζεται ότι θα καταναλωθεί ατελείωτο σύνολο ωρών για την διαλεύκανση του εγκλήματος που διεπράχθη. Το λόγο έχουν τώρα οι ψυχίατροι και οι ψυχολόγοι των τηλεοπτικών παραθύρων.
Λάβετε θέσεις σε καναπέδες και αγκαλιάστε πίτσες, μπύρες και άλλα συναφή κρεατοειδή για να προσεγγίσουμε περισσότερο τον όρο άρτος και θεάματα. Το ποπ κορν ενδείκνυται περισσότερο για μια υγιεινότερη αντιμετώπιση του προβλήματος. Προτιμήστε το βιολογικής παραγωγής!
Και πριν καλά καλά τελειώσουν οι θρήνοι και οι κοπετοί, άνοιξαν οι ασκοί του Αιόλου για τις ευρωεκλογές. Τα τύμπανα του πολέμου άρχισαν ήδη να ακούγονται! Οι ιαχές και οι κραυγές όλων των στρατοπέδων διαλαλούν την πραμάτεια τους.
Ο καθείς ισχυρίζεται με όλη τη δύναμή του ότι είναι ο ικανότερος και αποτελεσματικότερος για να σώσει την πατρίδα του. Όλοι οι απέναντι είναι ψεύτες και υποκριτές!
Και τι απομένει από όλη αυτή την πλημμυρίδα; Στέκεσαι ανυπεράσπιστος και αμέτοχος σε ένα πόλεμο που κάνουν οι άλλοι ...για τους άλλους. Καταιγισμός εικόνων με ασυνάρτητα νοήματα που θέλουν απεγνωσμένα να εισχωρήσουν στο είναι της σκέψης του καθενός. Και εκεί αντιλαμβάνεσαι ότι δεν μπορείς να αντιδράσεις διότι στέκεσαι δέσμιος των υποσχέσεων και των ερμαφρόδιτων υπολογισμών της τακτικής τους. Διότι μετά την απομάκρυνση εκ του ταμείου ουδέν λάθος αναγνωρίζεται. Ό,τι ερίφθη, ερίφθη. Δεν μπορεί να βγει έξω!
Και πού να στρέψουμε το βλέμμα μας για την περιπόθητη σωτηρία μας; Μέσα στην απελπισία του ο πνιγμένος από τα μαλλιά του πιάνεται. Και τι μπορεί να συμβεί σε όσους έχουν κοντά μαλλιά; Φυσικά το αυτονόητο.
Η λύση του μακρυμάλλη δεν ενδείκνυται διότι αυξάνει το μέγεθος της απελπισίας με μια τάση ανίατης κατάστασης. Η προσέγγιση της σωτηρίας απαιτεί άλλες θυσίες.
Η πρόσκαιρη τοποθέτηση εμφυτευμάτων δεν είναι λογική και πρέπει να αποφεύγεται διότι οι παρενέργειες είναι επιβλαβείς για τον οργανισμό.
Υπομονή...!   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου