Τετάρτη 27 Απριλίου 2011

ΟΥΔΕΝ ΣΧΟΛΙΟΝ!


ΔΗΜΟΣΙΕΥΤΗΚΕ ΣΤΗΝ ΕΦΗΜ. "ΟΛΥΜΠΙΟ ΒΗΜΑ" ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ  04/05/2009


ΓΡΑΦΕΙ Ο ΒΑΣΙΛΗΣ ΜΟΣΧΗΣ


Πολύ ...καπνός για το τίποτα!
Πλησιάζει ο καιρός και άρχισαν οι προετοιμασίες. Η μεγάλη μέρα φτάνει και πρέπει όλοι να την υποδεχτούμε. Εμπρός ...βήμα ταχύ!
Θα αρχίσουν να διαλύονται τα σύννεφα καπνού πάνω από την χώρα μας. Το κάπνισμα υπό διωγμόν! Η χώρα θα αποκτήσει πλέον την ευρωπαϊκή της ταυτότητα.
Αν ξεχωρίσουμε τις βλαβερές συνέπειες του καπνίσματος και τις βάλουμε στην άκρη η απαγόρευση του καπνίσματος ισοδυναμεί με τροποποίηση και αλλαγή ενός στοιχείου που κυριαρχεί στον πολιτισμό της ελληνικής και νεοελληνικής κατάστασης. Γίνεται απόπειρα αναβάπτισης και αναβάθμισης του ελληνικού προσώπου στην σύγχρονη ευρωπαϊκή κοινωνία. Διότι πρέπει να το μάθουν όλοι, ότι οι Ελληνες έκοψαν το τσιγάρο. Πρέπει να γίνει μια ευπρεπής και καλά αεριζόμενη χώρα. Και τι θα απογίνουμε εμείς οι κακόμοιροι Ελληνες που κάνουμε τα αδύνατα δυνατά για να διατηρήσουμε αυτό το πανάθλιο σπορ;
Υπό διωγμόν οι κάφροι και οι βάρβαροι! Οι αγνοούντες τις θλιβερές συνέπειες του τσιγάρου.
Προσθέτοντας όμως τις συνέπειες  φτάνουμε στο συμπέρασμα ότι χαλάλι και η πολιτιστική παράδοση, ας καεί και το παλιάμπελο, πρέπει να κοπεί δια ροπάλου. Και οι φωνές διαμαρτυρίας που ακούγονται για τη φασιστική και καταναγκαστική επιβολή των μέτρων ας σιωπήσουν. Μην μπερδεύουμε τη δημοκρατία με τη λογική.
Δεν έχουμε μάθει ακόμα να υπομένουμε τον ζυγό της λογικής πάνω από τα κεφάλια μας.
Το DNA της ελληνικής λογικής αναπτύσσεται σε άλλα εδάφη. Ηλιόλουστα, ευάερα, γεμάτα μυρωδιές από βουνά και κάμπους και παραθαλάσσιες αύρες. Είναι άλλη συνταγή. Αυτόνομη!
Καιρός πια να δούμε τι πρόκειται να γίνει το καλοκαίρι. Ευτυχώς τα νυχτομάγαζα είναι θερινά και ασκεπή και τα σύννεφα καπνού θα σκαρφαλώνουν αντί να διαχέονται στο εσωτερικό περιβάλλον. Διότι δεν νοείται καφές και αλκοόλ χωρίς την συνοδεία καπνού.
Το ελληνικό δαιμόνιο πάντως θα βρει την άκρη. Σε αυτή τη χώρα τίποτα δεν πεθαίνει. Μόνο για λίγο καιρό ξαποσταίνει και ξανά προς τη δόξα τραβά.
Η Πυθία υπό διωγμόν! Καιρός να βγει στη σύνταξη!
Εφάπαξ δικαιούται;   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου