Σάββατο 14 Μαΐου 2011

ΟΥΔΕΝ ΣΧΟΛΙΟΝ!

ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ ΣΤΗΝ ΕΦΗΜ. "ΟΛΥΜΠΙΟ ΒΗΜΑ" ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ 13/05/20011


ΓΡΑΦΕΙ Ο ΒΑΣΙΛΗΣ ΜΟΣΧΗΣ


Να ’σαι καλά βρε Αγγέλα! Να ’σαι, καλά!
Γιατί είναι καιρός πλέον να σταματήσουμε τους νυχτερινούς εφιάλτες μας γιατί όπου να ’ναι δεν μας βλέπω καλά. Θα πέσουμε στα βαριά και το ταμείο δεν μας τα γράφει τα βαριά. Αδυνατεί.
Γιατί δεν αντέχεται πλέον η καλογερική. Δυσβάσταχτη και αδυσώπητη μας φαίνεται. Πόσο ακόμα να αντέξουμε; Πόσο ακόμα να τιμωρηθούμε; Θες να καθίσουμε με το ένα πόδι σαν τους πελεκάνους στη γωνία; Να καθίσουμε. Όσο θες! Αλλά πόσο ακόμα αυτό το μαρτύριο; Και δεν είναι το μαρτύριο μόνο της ρευστότητας που πάει να τα παγώσει όλα. Όχι, δεν είναι μόνο αυτό.
Είναι το μαρτύριο του ψυχολογικού πολέμου που δεν το αντέχουμε. Δεν είμαστε τα κατάλληλα χοιρίδια. Δεν το επιτρέπει το μεσογειακό μας κλίμα, αλλά και αυτό έχει μπασταρδέψει πλέον. Είναι Μάιος αυτός;  Έτσι είναι ο τελευταίος μήνας της Άνοιξης; Που δεν είδαμε ακόμα χελιδόνια!
Διότι υποσχέθηκε η Αγγέλα ότι η χώρα μας θα βγει ισχυρότερη μετά από όλη αυτή την περιπέτεια αρκεί – αχ αυτό το αρκεί! – να αλλάξει πρόσωπο. Μια πλαστική δηλαδή θα τη σώσει! Και δεν μιλάμε για ελαφρύ λίφτινγκ και λίγο μπότοξ. Πλαστική κανονική. Πλήρη μεταμόρφωση. Διαφορετικά δεν θα φανεί φως!
Διότι μια αύξηση μελλοντικής βοήθειας δεν είναι απαγορευτική αρκεί να δει ότι και η χώρα θα φέρει τα πάνω κάτω. Αναστροφή στρώματος με ένα καλό τίναγμα! Διότι καλές οι θεωρίες, οι συνομωσίες, οι υποβαθμίσεις και τα δημοσιεύματα περιοδικών και εφημερίδων αλλά υπάρχει και ο γενικότερος κίνδυνος. Να μας πάρει και να μας σηκώσει όλους. Και να μας κατρακυλήσει στο πυρ το εξώτερο και να γελάνε εκ του μακρόθεν από Δύση και Ανατολή βλέποντας ρετάλι τη γηραιά ήπειρο! Όποιος κατάλαβε, κατάλαβε!
Να ‘σαι καλά, βρε Αγγέλα αλλά τώρα θα πάω για καφέ!
Και κοίτα μην ξεχάσεις εκείνα τα παλιά, σε παρακαλώ πολύ! Και δες αν μπορούμε να τα συμψηφίσουμε. Έτσι για να σε έχει καλά ο Θεός, και να απολαύσεις με χαρά τη σύνταξη σου και τα εγγόνια σου όταν με το καλό θα αποσυρθείς.
Γιατί εμάς δεν μας βλέπω!

  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου