Τρίτη 31 Μαΐου 2011

ΟΥΔΕΝ ΣΧΟΛΙΟΝ!

ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ ΣΤΗΝ ΕΦΗΜ. "ΟΛΥΜΠΙΟ ΒΗΜΑ" ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ 23/05/2011




ΓΡΑΦΕΙ Ο ΒΑΣΙΛΗΣ ΜΟΣΧΗΣ




Έψαχνα παντού να το βρω! Κάτι πάλι μας είπε!
Η Αγγέλα λέει μας ξεμπροστιάζει! Μας επιτίθεται αγρίως! Μας ενοχλεί! Θέλει να μας αλλάξει τις νοοτροπίες μας, τα σκάνδαλά μας, την αυτόβουλη νοοτροπία μας για τη ζωή. Γιατί τι είναι η ζωή; Ένα παραμύθι με καλό τέλος για άλλους και ένα θλιβερό τέλος για πολλούς. Έτσι κι αλλιώς δεν παύει να είναι ένα παραμύθι. Αυτό ακολουθούμε πιστεύοντας ότι θα περάσουμε καλά και αυτοί καλύτερα!
Πόσο γελοίο μπορεί να είναι το γκάλοπ που εμφανίζει μηδενική διαφορά μεταξύ πρασίνων και …βένετων. Εδώ ο κόσμος καίγεται και …οι βαρκούλες αρμενίζουν. Ο καθείς εφ’ ω ετάχθη! Πόσο κρίμα είναι που ακόμη αντιπαλεύουμε για τα εθνικά ιδεώδη των προπολεμικών και μεταπολεμικών καφενείων! Αντί να προσπαθούμε να σώσουμε το τομάρι μας, …η νιότη μας χάνεται σε επικερδή τυχερά παίγνια!
Λέτε να έχει δίκιο η Αγγελικούλα μας;
Από πού όμως να το έχει το δίκιο και να μας λέει εμμέσως πλην σαφώς τεμπέληδες; Εμείς τεμπέληδες; Με δυο και τρείς δουλειές συγχρόνως; Από το πρωί μέχρι το βράδυ για να βγάλουμε τις καλοκαιρινές διακοπές μας;
Αλλά αν είναι έτσι δεν έχουμε καμία αντίρρηση! Μέσα είμαστε! Ό,τι πεις! Δεν χαλάμε χατίρια! Για γούστα και διακοπές; Πρώτοι των πρώτων! Αλλά βοήθα και εσύ! Κάνε κάτι! Να πιάσει τόπο η διαφήμισή σου. Τόσες παραλίες, τόσα ξενοδοχεία μπορούμε να φιλοξενήσουμε κόσμο και κοσμάκη για να λαδωθεί λίγο η τσέπη μας. Διότι μπορεί να έχουμε μπόλικες ελιές αλλά έτσι όπως πάνε τα πράματα θα πούμε το λάδι λαδάκι. Ούτε για την καντήλα δεν θα έχουμε! Και τι να βάλουμε; Σπορέλαιο; Δεν λέει!
Θες να κάνουμε τη χώρα ένα απέραντο ξενυχτάδικο; Καλή η ιδέα σου δεν λέω αλλά βοήθα και εσύ. Έτσι κι αλλιώς εμείς έχουμε το νόου-χάου της υπόθεσης, ξέρουμε το αντικείμενο θέλω να πω, αλλά έτσι θα το καταλάβει καλύτερα η Αγγέλα. Να μη χρησιμοποιήσουμε και μερικούς διεθνείς όρους; Μη μας περάσει και για αμόρφωτους!
Και πάρτι ξέρουμε να κάνουμε, και από …ξύδια ξέρουμε, και από ξενύχτια ξέρουμε, από όλα ξέρουμε. Στείλε εσύ κόσμο και θα στους στείλουμε πίσω …μπουμπούκια! Μην ανησυχείς.
Αλλά κάνε κάτι! 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου