Τρίτη 31 Μαΐου 2011

ΟΥΔΕΝ ΣΧΟΛΙΟΝ!

ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ ΣΤΗΝ ΕΦΗΜ. "ΟΛΥΜΠΙΟ ΒΗΜΑ" 17/05/2011




ΓΡΑΦΕΙ Ο ΒΑΣΙΛΗΣ ΜΟΣΧΗΣ




Και τώρα;
Τι θα απογίνουμε τώρα; Φτωχά ζητιανάκια σε πλάνα ασπρόμαυρων ελληνικών ταινιών; Διότι για ελληνική ταινία δεκαετίας του ’60 είμαστε. Τι είναι αυτά που γράφουν οι αλλοδαπές εφημερίδες; Μπλοκάρεται το δάνειο; Και όλα αυτά για μια καμαριέρα;
Τι έχουμε να τραβήξουμε πάλι; Τι ψυχολογικός πόλεμος είναι αυτός; Πώς θα το αντέξουμε ξανά μανά, από την αρχή;
Εκεί που πήγαινε να στρώσει το πράγμα, εκεί που άρχισαν να γράφουν καλά λόγια οι εφημερίδες και αρχίσαμε να παίρνουμε τα πάνω μας, …φαπ μια σφαλιάρα και νάσου που είδαμε τον ουρανό σφοντύλι! Αστεράκια και κάτι συννεφάκια να στροβιλίζονται.
Άσε που έφυγαν πιο νωρίς οι τροϊκανοί, γιατί λέει με αυτά που είδαν δεν μπορούσαν να εκδηλώσουν γνώμη για την ελληνική κατάσταση από μόνοι τους. Πρέπει λέει να ενημερώσουν τους από πάνω και αυτοί θα αποφασίσουν.
Μα ο από πάνω έχει τρεχάματα, τον σέρνουν τον άνθρωπο σιδηροδέσμιο για μια καμαριέρα…, τι να πρωτοσκεφτεί; Τη χαμένη του υποψηφιότητα στις γαλλικές εκλογές ή τη χαμένη τιμή της Ελλάδας; Έτσι είναι αυτά, ανθρώπινα. Το σπίτι του κοιτάει ο καθένας.
Διότι δεν είναι και μικρό πράγμα να εμφανίζεσαι δημοσίως και διεθνώς με …βραχιόλια στα χέρια!
Άσε δε που οι γάλλοι το φέρουν πλέον βαρέως διότι θεωρούν ότι έχουν υποστεί μεγάλο εξευτελισμό ως έθνος με τα καμώματα του Ντομινίκ! Χώρια που βγήκε και μια συγγραφέας από τα παλιά και ισχυρίζεται ότι παρενοχλήθηκε και αυτή το πάλαι ποτέ και από ό,τι φαίνεται θα το εκμεταλλευτεί προς ίδιον όφελος.
Γιατί κυρία μου ρίχνετε λάδι στη φωτιά; Να καεί κι άλλο ο άνθρωπος για να τρέχει για πλαστικές; Θα μου πεις συγγραφέας είναι, όλο και θέλει να πουλήσει μερικά αντίτυπα παραπάνω, μη σου πω μπορεί να γίνουν και μπεστ-σέλερ!
Διότι, δρυός πεσούσης πας ανήρ ξυλεύεται! Εμείς όμως τι φταίμε που ακυρώθηκε το ραντεβού του με την Αγγέλα για να συζητήσουν περί της ευρωπαϊκής οικονομίας; Τι φταίμε να πάνε όλα πίσω; Εμάς δεν μας σκέφτεται κανείς;
Τρέχα γύρευε ποιον θα βάλουν στη θέση του! Άντε πάλι από την αρχή, γνωριμίες, διασυνδέσεις και τα λοιπά και τα λοιπά! Κάτι ήξεραν οι τροϊκανοί και ζήτησαν να νοικιάσουν σπίτι στην Αθήνα για να μη μείνουν σε ξενοδοχείο!
Φοβούνται τις καμαριέρες! 



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου