Τρίτη 6 Δεκεμβρίου 2011

ΟΥΔΕΝ ΣΧΟΛΙΟΝ! ο Βασίλης Μόσχης στην εφημ. ΟΛΥΜΠΙΟ ΒΗΜΑ Κατερίνης




Πού να τρέξουμε να κρυφτούμε;
Από το αυτί και στο δάσκαλο αν το ξανακάνουμε. Δεν επιτρέπονται ατασθαλίες, υπερχρεώσεις, έξοδα και …μπάτε σκύλοι αλέστε και αλεστικά μη δίνετε! Και πώς θα ζήσουμε χωρίς όλα αυτά; Με τι μάτια θα αντικρύσουμε την κοινωνία; Είναι δυνατόν; Χωρίς μίζες, χωρίς λαδώματα πώς θα κινηθεί η μηχανή; Άσε που θα πρέπει κάθε τόσο και λίγο να ξαραχνιάζουμε τα τραπέζια. Από κάτω, ντε, ό,τι δε φαίνεται. Διότι όλα αυτά θα πάνε για εφεδρεία. Διαφορετικά πέλεκυς θα πέσει και θα χαθούν κεφάλια.
Τουλάχιστον αυτό λέει η θεωρία. Η πράξη θα δείξει και η ιστορία των μελλοντικών γεγονότων. Μέχρι τότε να είμαστε καλά με σώας τας φρένας και θα τα ξαναπούμε!
Τα βρήκαν και κατέληξαν σε συμφωνία οι δυο ηγέτες! Πόσο γαλλογερμανική ή πόσο γερμανογαλλική ήταν η συμφωνία θα σας γελάσω. Μάλλον προς τη δεύτερη κλίνει η παλάντζα …για να έχουμε και το κεφάλι μας ήσυχο! Πάντως τα χαμόγελα μπροστά στις κάμερες  είχαν τη γαλλική φινέτσα και τη γερμανική αυστηρή αυτοσυγκράτηση!
Οι ανακοινώσεις σε γενικές γραμμές έδειξαν ότι το ευρώ πρέπει να κρατηθεί αλλά οι …ατασθαλούντες θα πρέπει να πληρώνουν.
Φυσικά εμείς εξαιρούμαστε προς το παρόν και καταταχτήκαμε στις ειδικές περιπτώσεις. Αυτό έλειπε δα, να μην ξεχωρίζαμε. Τι; Μαζί με την πλέμπα θα ήμασταν; Αυτό δεν το ήθελε ούτε ο Θεός! Διότι προς το παρόν έχουν πέσει επάνω μας και μας κάνουν …φετούλες! Για να βλέπουν οι άλλοι και να μαθαίνουν. Διότι πάντα πρέπει να υπάρχουν παραδείγματα προς αποφυγή. Και η …πρακτική εξάσκηση είναι πιο εμπεδωτική! Να!, τους βλέπετε αυτούς; Έτσι θα γίνετε και εσείς αν θέλετε ουζάκια στις παραλίες και μπουζούκια στις εθνικές οδούς!
Οι φωτογραφίες ήταν όλο το απόσταγμα της υπόθεσης γιατί εκτός από τα χαμόγελα είχαν και το δάχτυλο τεντωμένο που λίγο απειλητικό φαινόταν, λίγο καθίστε φρόνιμα φαινόταν, λίγο προσέξτε από εδώ και πέρα, φαινόταν, λίγο να έρθεις με τον κηδεμόνα σου αύριο φαινόταν, λίγο από όλα δηλαδή!
Ολίγη από γκιουβέτσι αργεί;
Διότι οσονούπω θα πέσει πείνα!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου