Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου 2012

ΟΥΔΕΝ ΣΧΟΛΙΟΝ ! Ο Βασίλης Μόσχης στην εφημ. ΟΛΥΜΠΙΟ ΒΗΜΑ | ΚΑΤΕΡΙΝΗ




Είδατε πόσο απλά είναι;
Απλά είναι τα πράγματα. Πήγαμε, συνεδριάσαμε, τελειώσαμε! Κρίση και κουραφέξαλα. Εμείς τα κάνουμε δύσκολα. Και τώρα περιμένουμε την ανάπτυξη. Ξεκίνησε δεν ξεκίνησε, θα σας γελάσω. Μπορεί να ετοιμάζει τα μπαγκάζια της και οσονούπω να επιβιβαστεί. Με αεροπλάνο, με τραίνο, με το λεωφορείο της γραμμής, με ΙΧ; Και πάλι θα σας γελάσω. Ημερομηνία άφιξης άγνωστη, χαμένη κάπου στο υπερπέραν.
Να έχουμε το νου μας να την προϋπαντήσουμε. Μη μας βρει απροετοίμαστους, να ‘χουμε κανένα νεραντζάκι για κέρασμα, μια σουμάδα, ένα υποβρύχιο, κανένα πολίτικο χαλβά, έτσι για τα καλωσορίσματα. Και μη διανοηθείτε τίποτα πάστες, τούρτες και τα συναφή. Να δείξουμε ένα επίπεδο λιτότητας. Διαφορετικά μη τον είδατε τον Παναή!
Από ό,τι έμαθα, ο θείος Αφεντούλης ψάχνει κάπου βαθιά στην ντουλάπα του να βρει το μαύρο του κουστούμι για το καλώς ήρθες και η κυρία Πολυτίμη κατέβασε όλο το γυαλικό για ξεσκόνισμα και λουστράρισμα. Χώρια που κάθε μέρα ξεφυλλίζει τον Τσελεμεντέ της για να διαλέξει τι γλυκά να ετοιμάσει για τα καλωσορίσματα. Διακρίνω μια προτίμηση στα πολίτικα γλυκά για να μην ξεφύγουμε από τις παραδόσεις μας.
Και αφού πλέον οδεύουμε προς την ανάπτυξη, με τι άλλο πια να ασχοληθούμε για να σκοτώσουμε την πλήξη μας; Μόνο οι εκλογές πλέον θα μας σώσουν. Διότι, βρε αδερφέ, κάθε μέρα κρίση, κρίση, κρίση, αρχίσαμε και πλήττουμε. Κάθε μέρα τα ίδια και τα ίδια. Ενώ με τις εκλογές θα αλλάξουν τα πράγματα. Θα έχουμε και κάτι διαφορετικό να ασχοληθούμε. Να βγούμε από αυτήν τη στενοχώρια. Να δούμε τη ζωή με άλλο μάτι. Να ακούσουμε πέντε δέκα ανθρώπους να μας αναλύσουν την προοπτική της ανάπτυξης. Να γελάσουμε λίγο, με αυτά τα σωτήρια που θα ακούσουμε. Να επανέλθει το χαμόγελο στα χείλη, να ευφρανθεί λίγο η ψυχή μας. Να δώσουμε στη ζωή μας μια προοπτική!
Διότι τώρα, όσο και να πεις, μια θλίψη την έχουμε στο μάτι, ένα παγωμένο χαμόγελο κρέμεται από τα χείλη, μια υποψία σκοτεινού βλέμματος γυροφέρνει τη νυσταλέα μας ματιά.
Παρεμπιπτόντως, να ελέγξουμε πόσο ακριβής είναι η είδηση ότι βουλευτής πέρσι φυγάδευσε ένα εκατ. ευρώ! Διότι όσο να πεις πρέπει να περιορίσουμε το μεταναστευτικό ρεύμα. Κάποιος πρέπει να μείνει στη χώρα.
Ποιος θα προϋπαντήσει την ανάπτυξη;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου