Παρασκευή 16 Μαρτίου 2012

ΟΥΔΕΝ ΣΧΟΛΙΟΝ ! Ο Βασίλης Μόσχης στην εφημ. ΟΛΥΜΠΙΟ ΒΗΜΑ | ΚΑΤΕΡΙΝΗ



Αυτές είναι δουλειές!
Σίγουρα λεφτά και εισόδημα μεγάλο. Και αφορολόγητα. Και περίσσευμα για κομπόδεμα για να έχεις το κατιτίς σου σε δύσκολες εποχές. Καλή ώρα όπως τώρα. Γιατί, πώς να τη βγάλεις καθαρή χωρίς κομπόδεμα; Άδεια ταμεία, άδειες τσέπες, άδεια χέρια.
Ενώ αν είχες κάνει το κουμάντο σου θα είχες και στην άκρη, θα είχες και το σπιτάκι σου με μια πισίνα για να χαλαρώνεις μετά τον κάματο της ημέρας. Διότι αυτές οι δουλειές έχουν κούραση, έχουν μόχθο. Και θα αρμένιζες μέσα της έχοντας και το πλεούμενο μπαράκι να σε ακολουθεί με όλα τα καλούδια πάνω του. Διότι χωρίς πισίνα που πας; Ή έχεις ή δεν έχεις. Αλλά τώρα;
Έτσι τα έκανε ο Θεός. Άλλοι να έχουν και άλλοι να μην έχουν. Όσο και να δουλεύουν. Δεν πάς να δουλεύεις από το πρωί μέχρι το βράδυ; Αν δεν είναι στο άστρο σου δεν πρόκειται να δεις χαΐρι και προκοπή. Αλλού λαλούν τα κοκόρια και αλλού γεννούν οι κότες. Ενώ οι άλλοι βλέπεις, με την άνεσή τους, με το ραχατιλίκι τους, με το βλέμμα το ήρεμο και βαθυστόχαστα απλανές να αλωνίζουν στα πέριξ και είδηση να μην παίρνει κανείς. Ααα! ρε άτιμη κοινωνία!
Έχουν, όμως, και ένα ρίσκο αυτές οι δουλειές! Άμα πέσεις πάνω σε καμιά κρίση μπορεί να σου βγουν τα άπλυτα στη φόρα. Αλλά το ρισκάρεις. Πόσες κρίσεις πια να συμβούν; Άμα είσαι τυχερός δεν συναντάς καμία. Δεν συμβαίνουν και τόσο συχνά. Άντε μια φορά στα εκατό χρόνια. Ε! άμα είσαι γκαντέμης, τι να σου πω, πια;
Τώρα καθόσον διάγουμε περίοδο κρίσης, εμφανίστηκε μια κρίση στο επάγγελμα αλλά πού θα πάει, κρίση είναι θα περάσει. Οι ελπίδες πάντα υπάρχουν. Τι, στα κομμάτια, έτσι θα είμαστε πάντα; Αποκλείεται!  Διότι με κάτι πρόχειρους υπολογισμούς η επόμενη οικονομική κρίση θα γίνει μετά από καμιά ογδονταριά χρόνια. Οπότε προλαβαίνεις! Δεν προλαβαίνεις να δικτυωθείς και να γεμίσεις τα ταμεία σου; Σίγουρα! Και μέχρι τότε θα έχουν και τα εγγονάκια σου. Ο Θεός να ‘ναι καλά, να τα φωτίσει να μπορέσουν να αξιοποιήσουν αυτά που θα αφήσεις. Διότι, όσο να ‘ναι, κάτι θα αφήσεις, δεν μπορεί. Δεν τρώγονται όλα αυτά σε μια ζωή. Μην είσαι και πλεονέκτης. Για να έχουν και την καλή θέληση να σου κάνουν και κανένα μνημόσυνο έτσι για να σχωρεθούν τα αποθαμένα σου!
Αμήν!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου