Τρίτη 13 Μαρτίου 2012

ΟΥΔΕΝ ΣΧΟΛΙΟΝ ! O Βασίλης Μόσχης στην εφημ. ΟΛΥΜΠΙΟ ΒΗΜΑ | ΚΑΤΕΡΙΝΗ



Πώς λέμε η εποχή των παγετώνων;
Καμία σχέση! Διάγουμε ευθαρσώς την εποχή των πατατών. Όχι ότι έχουμε τίποτα με τα ελπιδοφόρα γεώμηλα. Απεναντίας μάλιστα. Απέδειξαν, και αυτά,  ότι υπάρχει κάτι σάπιο στο βασίλειο της Δανιμαρκίας. Και φυσικά δεν είναι οι πατάτες.
Ελληνικές πατάτες που αγοράζονται εγχωρίως και επιτοπίως, με τη μέθοδο της βάπτισης αποκτούν αλλοδαπές ιδιότητες και εμφανίζονται στην αγορά με γαλλικά μοντελάκια. Οπότε έπρεπε ο καταναλωτής να πληρώσει κάτι παραπάνω. Το ίδιο είναι ένα μοντελάκι Κοκό Σανέλ με ένα μοντελάκι από τα χέρια της Αφροξιλάνθης; Δεν είναι το ίδιο.
Εδώ παίρνεις φίρμα πράγμα! Νάσου λοιπόν ο τζίρος αυξανόμενος διότι άλλες τιμές χοντρικής είχαν οι αλλοδαπές πατάτες. Πού να μιλήσουν οι καημένες. Και τι να πουν; Φίλε είμαστε από την επάνω ραχούλα; Από Νευροκόπι μεριά; Διότι όσο να πεις άλλη φινέτσα έχει η γαλλική πατάτα στον ουρανίσκο.
Μέσα στον ορυμαγδό του είσαι ότι δηλώσεις στη χώρα, η περιπέτεια της πατάτας είναι το απειροελάχιστο στο δαιδαλώδη λαβύρινθο της καθημερινότητας της χώρας. Η ευφράδεια καθημερινών αποκαλύψεων γεννά εύλογες απορίες και αναπάντητα ερωτήματα.
Εκπλήσσει η ξαφνική επιμέλεια των ημερών για αποκαλύψεις ευτραφών παρασπονδιών. Ως δια μαγείας ανακαλύφτηκε το μικροσκόπιο και ανακαλύπτει ιούς, ασθένειες, καρκινώματα και οτιδήποτε δεν μπορεί να σκεφτεί ο νους ενός υγιούς πολίτη. Ένας στρόβιλος αποκαλύψεων που κανείς δεν γνωρίζει τα αποτελέσματα των κυρώσεων.
Διότι μπορεί οι αποκαλύψεις να συμβαίνουν και να καταγράφονται αλλά δεν είναι γνωστό το αποτέλεσμα μιας τυχόν θεραπείας. Μιας θεραπείας που θα προσπαθήσει να εξυγιάνει τυχόν μελλοντικές μεταστάσεις. Μέχρι στιγμής βρισκόμαστε ακόμη στην έρευνα. Η πρόκληση των εντυπώσεων με τις συνεχιζόμενες ήδη αποκαλύψεις καλά κρατούν. Και παράλληλα ευφραίνουν καρδίες ότι το κάτι σάπιο στο βασίλειο της Δανιμαρκίας αποκαλύπτεται.
Δεν φτάνει όμως αυτό. Απαραιτήτως απαιτείται και μια άμεση θεραπεία που θα προσφέρει η αλλαγή του ανέμου από άρχοντες και πληβείους. Διαφορετικά θα απομείνει η εντύπωση ότι όλα είναι ένα καλοστημένο σκηνικό για εξευμένιση των κακώς εχόντων.
Και αλίμονο!
Οι πατάτες δε λερώνουν μόνο!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου