Δευτέρα 6 Αυγούστου 2012

ΟΥΔΕΝ ΣΧΟΛΙΟΝ! Ο Βασίλης Μόσχης στην εφημ. ΟΛΥΜΠΙΟ ΒΗΜΑ | ΚΑΤΕΡΙΝΗ



Ένας φτωχός και μόνος καουμπόι!
Ανέμελα σφυρίζοντας στην άγρια έρημο της …μακρινής Δύσης πάνω σε ένα κουρασμένο άλογο που απεγνωσμένα κρατάει την τελευταία μπουκιά στο στόμα του. Ερημιά της μοναξιάς στο μακρύ δρόμο του ταξιδιού μιας μεγάλης μέρας μέσα στη νύχτα!
Στο βάθος διαφαίνονται οι σύγχρονοι προφήτες του τέλους του ταξιδιού. Ένας αργός μαρτυρικός πόλεμος ενός χρόνου που προσπαθεί να κερδίσει χρόνια ζωής μέχρι την τελική του πτώση. Αντιμαχόμενες φατρίες που εξοστρακίζουν τα θέλω και τα πρέπει. Ένας άνισος αγώνας που άλλο είναι, άλλο φαίνεται, και άλλο θέλει να φαίνεται.
Ο εξευρωπαϊσμός μας επετεύχθη τις τελευταίες δεκαετίες. Το ένδυμά του τροποποιήθηκε πολλάκις έως αμέτρητες και άπληστες φορές μέχρι να καταλήξει πλέον ένα κουρέλι στα χέρια μας. Αδυνατούμε για περαιτέρω τροποποιήσεις. Αργά, σιωπηλά, ανέγγιχτα και σαδιστικά ο χρόνος εισέρχεται και κατατρώγει σάρκες. Η παροχή οξυγόνου έχει εξοκείλει. Οι παρενέργειές της προκαλούν μια πλήρη ασυδοσία επιμελών και άρτιων κινήσεων. Το βλέμμα του ασθενούς ονειρικά βλακώδες! Αναμένουμε την τελετή ενός επίσημου ανακοινωθέντος, το οποίο αργεί, διότι απαιτεί την εφαρμογή μιας φιλολογικής επιμέλειας!
Η τρόικα …αρνείται να αποχωρήσει εάν δεν λάβει εγγράφως στοιχεία και ντοκουμέντα. Κατά ανεπίσημες, βεβαίως, δημοσιογραφικές πληροφορίες ο λόγος είναι διαφορετικός. Στην Ελλάδα καλοκαίρι και θα την κοπανήσουμε νωρίς; Μια γεύση των ελληνικών διακοπών για να έχουν γνώμη από πρώτο χέρι πώς περνάνε τις διακοπές τους οι Έλληνες. Πού αλλού θα βρουν γνήσια χωριάτικη σαλάτα συνοδεία μπύρας που καταναλώνουν μετά βουλιμίας οι καλοκαιρίζοντες συμπατριώτες τους; Διότι άλλο αλλοδαπή χωριάτικη σαλάτα και άλλο ελληνική τσικνίζουσα κραιπάλη. Είναι δύσκολος ο διαχωρισμός των λεπτομερειών και των παρενεργειών μεταξύ των δύο αυτών φαινομένων.  
Το ασφυκτικά στενάχωρο είναι ότι η ανεργία ενηλικιώθηκε προ πολλού και μεγαλώνει με γρήγορους ρυθμούς. Ο χρόνος ζωής της σε σχέση με τον πραγματικό χρόνο είναι αντιστρόφως ανάλογος. Τουλάχιστον είναι πιο αργός από τον αντίστοιχο της Ισπανίας. Αλλά και αντιστρόφως ανάλογη είναι και η επιβληθείσα οικονομική συμπεριφορά. Διότι η ταχύτητα με την οποία εμφανίστηκαν τα μέτρα λιτότητας αντεπιτέθηκαν στα γλαφυρά υποστρώματα υποχθόνιων καταδρομέων!
Πάντως, σαν δικαιολογία δεν είναι κακή!
Καθόλου κακή!



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου