Πέμπτη 27 Σεπτεμβρίου 2012

ΟΥΔΕΝ ΣΧΟΛΙΟΝ! ο Βασίλης Μόσχης στην εφημ. ΟΛΥΜΠΙΟ ΒΗΜΑ | ΚΑΤΕΡΙΝΗ



Να ανοίξουμε βιβλίο συγχαρητηρίων, μπρε!
Με μπόλικες σελίδες, δερματόδετο, με ελαφρά χρυσίζουσα επένδυση, αναπαυόμενο σε ένα αναλόγιο, σε κοινή θέα και άνετη προσβασιμότητα. Διότι το παν είναι η οργάνωση. Χωρίς οργάνωση δεν κάνουμε τίποτα. Πρόχειρα και δεξιά αριστερά σε χαρτάκια και σημειωματάρια δεν θα βγάλουμε άκρη. Ενώ έτσι θα τα έχουμε συγκεντρωμένα και προσβάσιμα σε κάθε ιστορικό του μέλλοντος, για να έχουν μια πλήρη και διαυγή εικόνα για τον αγώνα που συντελείται στις μέρες μας. 
Χορτάσαμε και βαρυστομαχιάσαμε από τα συγχαρητήρια που παίρνουμε δεξιά και αριστερά για τον αγώνα που κάνουμε! Δεν πιστεύω να μας δουλεύουν! Θέλω να πιστεύω ότι εξαντλούν όλα τα όρια της ειλικρίνειάς τους. 
Πέραν του ατλαντικού τα νέα συχαρίκια, φρέσκα, ολόφρεσκα και σπαρταριστά κατέφθασαν και ανύψωσαν το ηθικό μας. Μόνο αυτό, διότι το στομάχι μας είναι μονίμως πεσμένο και κρεμασμένο. Αμερικανός αξιωματούχος εξέφρασε την κατανόηση των ΗΠΑ και την αναγνώριση των μεγάλων θυσιών του ελληνικού λαού, ο οποίος προχωρεί σε μεταρρυθμίσεις αναγκαίες για τη διατήρηση της Ελλάδας στην Ευρωζώνη.
Από την άλλη, υπάρχει και η βλακωδέστατη απορία για το τι γινόταν εδώ και χρόνια. Καλά εμείς, εδώ μέσα, αγρόν αγοράζαμε, μια χαρά περνούσαμε, την κάναμε ταράτσα, με τα ξενύχτια μας, τα φαγοπότια μας, τις αγορές μας, τις αυτοκινητάρες μας, τις διακοπές μας, τη σούπερ ντούπερ υπερκατανάλωση μας, είχαμε τυφλωθεί. 
Οι απέξω που ήδη ήταν μεταρρυθμισμένοι (!) δεν έβλεπαν τον κατήφορο που κατέληγε στο σημερινό γκρεμό; Μήπως τους βόλευε περιμένοντας το παιχνίδι που οσονούπω θα ξεκινούσε και ξεκίνησε και έτριβαν με ευχαρίστηση τα καθαρά αφράτα χεράκια τους; 
Και τι εννοούμε λέγοντας μεταρρυθμίσεις; Αυτές που έγιναν άγγιξαν την πλειονότητα του πληβειακού πληθυσμού και αυτές που θα γίνουν δεν τις ξέρουμε ακόμη παρά μόνο ψιθυρίσματα, αλλά όπου ακούς τα κακαρίσματα εκεί γεννούν και οι κότες. Διότι χωρίς φωτιά καπνός δεν βγαίνει.
Μέχρι στιγμής οι μεταρρυθμίσεις μεταφράζονται σε περικοπές, περικοπές, περικοπές, περικοπές…. Α! ναι και φορολογίες, φορολογίες, φορολογίες… Ενώ το αγαπημένο μου λεξικό γράφει: μεταρρύθμιση είναι η μεταβολή του ρυθμού, του τρόπου λειτουργίας, οργάνωσης ή της μορφής μιας κατάστασης ή ενός συστήματος για την επίτευξη καλύτερου αποτελέσματος!
Καιρός να ετοιμάζουμε και το βιβλίο συλλυπητηρίων!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου