Τετάρτη 5 Σεπτεμβρίου 2012

ΟΥΔΕΝ ΣΧΟΛΙΟΝ! Ο Βασίλης Μόσχης στην εφημ. ΟΛΥΜΠΙΟ ΒΗΜΑ | ΚΑΤΕΡΙΝΗ



Τι να πούμε πια;
Ό,τι και να πούμε, θα αναμασάμε τα ίδια και τα ίδια. Από τη μια, φταίνε πάντα όλοι οι άλλοι εκτός από μας και από την άλλη, φταίμε, φταίμε, φταίμε… Αλλά, όσο και να προσπαθήσουμε να ερευνήσουμε και να αναλύσουμε το θέμα, αυτό που μας καίει και μας τσουρουφλίζει και μας έχει προκαλέσει εγκαύματα τρίτου βαθμού το λιγότερο είναι η καθημερινότητά μας που πάει από το κακό στο χειρότερο. Όλα τα άλλα είναι απλώς …οδοντόκρεμες! Και επί πλέον μας επιβαρύνει και μια ψυχολογία παλινδρόμησης που δεν μας αφήνει με τίποτα να δούμε με καθαρό βλέμμα και νου!
Οδεύουμε ολοταχώς, καμαρωτοί καμαρωτοί, την οδό της απωλείας και της συγχώνευσης των αποφαγίων που στροβιλίζονται  στο γλιτσιασμένο δάπεδο μιας προπολεμικής ταβέρνας. Βρισκόμαστε υπό καθεστώς αυστηρής επιτήρησης από την Επιτροπή κατά της διαφθοράς του Συμβουλίου της Ευρώπης που κατά διαβολική σύμπτωση η σύντομη ονομασία της είναι GRECO!
Διότι σου λέει, είστε διεφθαρμένοι, δεν πα’ να λέτε ό,τι θέλετε εσείς. Είπαμε, αλλά μη το βγάλετε τα μάτια. Νισάφι. Έλεος. Με τακτ! Μας κάνανε λέει 27 συστάσεις εδώ και δυο χρόνια και υλοποιήσαμε μόνο τη μία. Άκουσον, άκουσον! Και μας κόλλησαν στην γωνία. Πενήντα δύο σελίδες πόρισμα μας έτριψαν στη μούρη γιατί, σου λέει, αγρόν αγοράζατε. Προφανώς, διότι σίγουρα έπεσαν οι τιμές.
Εντυπωσιάστηκαν, λέει, από το γεγονός που δεν έγινε καμιά πρόοδος σε προτάσεις τους που δεν απαιτούνταν αλλαγή νόμου και ίσως αυτό ήταν χρονοβόρο. Διότι όσο και να πεις χρειαζόταν νομική φόρμουλα για την δίωξη μελών και πρώην μελών των ελληνικών κυβερνήσεων σε περίπτωση έρευνας για διαφθορά! Πού να τρέχεις τώρα; Χρειαζόταν αλλαγή του Συντάγματος, αλλά και από την άλλη, μπορεί να είχαμε και διαταραχή των διεθνών σχέσεων της χώρας! Και, προφανώς, από αφηρημάδα υπήρχε έλλειψη ποινικοποίησης του αδικήματος της διαφθοράς σε πάμπολλες περιπτώσεις δημοσίων και μη προσώπων με αποτέλεσμα τη σκανδαλώδη ανυπαρξία της τιμωρίας.
Δηλαδή τι θέλουν να πουν τα παλικάρια; Ότι είμαστε η …Ελβετία της διαφθοράς;
Πόσο πια να καμαρώνουμε; Πόσο;    
Αγκύλωση θα πάθουμε! 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου