Τρίτη 16 Οκτωβρίου 2012

ΟΥΔΕΝ ΣΧΟΛΙΟΝ! Ο Βασίλης Μόσχης στην εφημ. ΟΛΥΜΠΙΟ ΒΗΜΑ | ΚΑΤΕΡΙΝΗ



Μας έπιασε το Spiegel πάλι στο στόμα του και αυτό δεν μ’ αρέσει καθόλου!
Πώς να το κάνουμε δηλαδή; Μας βγήκε που μας βγήκε το μάτι, μη μας βγει και το όνομα! Αλλιώς είναι η έκφραση αλλά έτσι μάλλον ευσταθεί καλύτερα στην περίπτωσή μας! Ή το ανάποδο; Τελικά ή έτσι ή αλλιώς πάλι …βρεγμένοι είμαστε. Άστα να πάνε!
Γράφει για την …αναζητούμενη διαφάνεια στην Ελλάδα, ορμώμενο από την περιβόητη λίστα της Λαγκάρντ που - εδώ και πόσο καιρό αλήθεια; - τριγυρνούσε σαν φάντασμα από χέρι σε χέρι και από συρτάρι σε συρτάρι χωρίς να ιδρώσει το αυτάκι κανενός! Μάλλον ίδρωσαν πολλά αυτιά και παρέμεινε στο σκοτάδι και στην ανωνυμία!
Απορεί και εξίσταται το περιοδικό πώς μπορεί να γίνεται …φτωχούληδες Έλληνες να έχουν καταθέσεις στην Ελβετία; Εμείς πάντως δεν την έχουμε αυτή την απορία, διότι βλέπουμε τα πράγματα από μέσα. Άλλη απορία έχουμε εμείς και ευτυχώς μας την έλυσε το περιοδικό. Προφανώς δεν υπάρχει πολιτική βούληση για κάτι τέτοιο! Να που την λύσαμε και αυτήν την απορία και μπορούμε να πάμε για ύπνο. Άλλη απορία δεν έχουμε, οπότε ας απολαύσουμε ύπνον ελαφρύ!  
Και συνεχίζοντας το περιοδικό αναφέρει και μερικά παραδειγματάκια, έτσι για να εμπεδώσουμε την κατάσταση σε όσους από εμάς υπάρχουν τίποτα σκοτεινά σημεία για διαλεύκανση. Μη μείνει καμιά απορία!
Έργα στους Ολυμπιακούς αγώνες κόστισαν τρεις φορές πάνω από ό,τι στο Σύδνεϋ! Πριν από τέσσερα χρόνια! Πόσο πια ανεβαίνει κι αυτός ο πληθωρισμός; Ανεξέλεγκτος!  Συνεχίζοντας αναφέρει ότι ο επικεφαλής της ΔΕΗ το πάλαι ποτέ είχε χαρίσει στον εαυτό του ενάμιση εκατομμύριο δραχμές και ο πατήρ Παπανδρέου αντέδρασε λέγοντας, έχουμε συμφωνήσει να κάνουμε από καιρού εις καιρόν δωράκια, αλλά να μην το παρακάνουμε!
Μήπως να σκεφτόμαστε να κατεβούμε στην πολιτική; Αλλά για στάσου. Να το αφήσουμε για αργότερα; Πολύ ψαχούλεμα πέφτει τώρα!
Μήπως δεν είναι σωστό το τάιμινγκ;
Να το αφήσουμε για αργότερα;
  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου