Παρασκευή 19 Οκτωβρίου 2012

ΟΥΔΕΝ ΣΧΟΛΙΟΝ! Ο Βασίλης Μόσχης στην εφημ. ΟΛΥΜΠΙΟ ΒΗΜΑ | ΚΑΤΕΡΙΝΗ



Οι διεφθαρμένοι!
Ναι, αυτό είμαστε! Πόσο άλλο πια να κυλιστούμε στο βούρκο της αμαρτίας; Για πόσα άλλα σκάνδαλα να είμαστε έτοιμοι ότι θα ακούσουμε; Πόσα πια θα υποστούμε ακόμη; Έλεος και πάλι έλεος. Θα φτάσουμε στο σημείο, όποια πέτρα και να σηκώσεις σε αυτή τη χώρα να βρίσκεις και από ένα σκάνδαλο. Πούντο πούντο το δαχτυλίδι θα καταντήσουμε!
Και να πεις ότι ήμασταν και εμείς …εκεί και έχουμε κάνει το κουμάντο μας, έχοντας κάτι στην άκρη να πορευτούμε τώρα και να περάσουμε τη φτώχεια μας κάπως ελαφρά, πάει στα κομμάτια. Αλλά ούτε …εκεί ήμασταν, ούτε το κουμάντο μας έχουμε κάνει, ούτε έχουμε κάτι στην άκρη. Πορευόμαστε για να πορευόμαστε. Για να λέμε ότι ζούμε!
Είμαστε πια οι διεφθαρμένοι της Ευρώπης. Δεν το είπε έτσι ακριβώς αλλά όταν σου λέει ότι το πρόβλημα της Ελλάδας είναι η διαφθορά τι άλλο να υπονοήσουμε; Ότι δεν είμαστε; Είμαστε! Όλοι όμως; Όλοι;
Αφού δεν έχουμε καταθέσεις στην Ελβετία, ούτε αλλαχού, ούτε καν σε σεντούκια, ούτε καν σε κομπόδεμα. Έτσι είναι οι διεφθαρμένοι; Μήπως εννοεί άλλους και όχι εμάς; Εντάξει τότε! Αλλά γιατί δεν τους πιάνουν αυτούς τους διεφθαρμένους; Όχι όμως να τους κλείσουν μέσα. Να τους ταΐζουμε κιόλας; Άλλα έξοδα; Να τους πάρουν ό,τι έχουν και δεν έχουν, και είναι προϊόντα διαφθοράς, και να τους αφήσουν ελεύθερους. Να δούμε πώς θα είναι να λένε το ψωμί ψωμάκι, και βοηθείστε το νεόπτωχο! Αλλά συμβαίνει το εντελώς αντίθετο!
Και σου λέει ότι για τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν στη χώρα η ευθύνη ανήκει αποκλειστικά και μόνο στο εσωτερικό της χώρας και από το εσωτερικό της χώρας θα έρθει και η λύση.
Το ‘πα και το ξαναλέω. Μη μας βάζετε ανώτερα μαθηματικά. Δεν μπορούμε, δεν ξέρουμε, βλέπουν πουλάκια τα μάτια μας! Αδυνατούμε να συμπλεύσουμε. Σκάνδαλα επί σκανδάλων, τι να περιμένεις;
Μια απορία, και ας πάμε για ουζάκι παραθαλασσίως μιας και ο καιρός καλά κρατεί!
Η υπόλοιπη Ευρώπη γιατί παραπαίει κι αυτή;
 Έγινε διάχυση της διαφθοράς;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου