Πέμπτη 15 Νοεμβρίου 2012

ΟΥΔΕΝ ΣΧΟΛΙΟΝ! Ο Βασίλης Μόσχης στην εφημ. ΟΛΥΜΠΙΟ ΒΗΜΑ | ΚΑΤΕΡΙΝΗ



- Τα έμαθες τα νέα;
- Ποια νέα;
- Για την Ισπανία, ντε!
- Τι έκαναν οι Ισπανοί;
- Δεν έκαναν, τους έκαναν!
- Για εκφράσου ελεύθερα. Τι εννοείς;
- Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, λέει, δεν θα ζητήσει άλλα μέτρα για τα επόμενα δυο χρόνια. Ό,τι ήταν να κάνει το έκανε, λέει. Με άλλα λόγια, σαν να έβαλε πάγο σε νέα μέτρα λιτότητας! Η κυβέρνηση και ο πληθυσμός της λέει ο Ρεν κάνουν μια μεγάλη προσπάθεια με δύσκολες αποφάσεις και θυσίες. Και τους το αναγνωρίζει αυτό!
- Με δουλεύεις! Σίγουρα με δουλεύεις!
- Όχι, έτσι εκτιμήθηκε!
- Τότε σίγουρα δουλεύουν εμάς!
- Τώρα το κατάλαβες; Ήμουνα νιος και γέρασα! Σου λέει, φτάνει μια χώρα που στριμώχνουμε άγρια. Μην το διπλοκλειδώσουμε! Μην εξαγριωθεί ολόκληρος ο νότος και τρέχουμε και δεν φτάνουμε μετά! Δεν είμαστε και το ίδιο. Άλλα τα μεγέθη της Ισπανίας και άλλα τα δικά μας. Έδρασαν αποτελεσματικά και αποκαταστάθηκε η βιωσιμότητα των οικονομικών της!
- Και εμείς εδώ τι κάνουμε; Τόσα μέτρα και ξανά μέτρα και πάλι μέτρα και φτου πάλι από την αρχή μέτρα, που βρισκόμαστε; Σημειωτόν πάμε; Δεν φαίνεται να κάνουμε τίποτα; Αφού τις προάλλες δεν έλεγαν και σε μας, μπράβο σας, καλά πάτε, σας συμπονούμε και όλα εκείνα τα μνημοσυνιακά;
- Μνημονιακά, θες να πεις!
-Όχι καλά το λέω, έτσι είναι, για μνημόσυνα μιλάω…
- Ή βλέπουν ότι το παιχνίδι δεν πάει καλά και δεν θέλουν να τους στριμώξουν για να μη γίνει καμία έκρηξη ή επειδή ξεσηκώθηκαν θέλουν να τους χαϊδέψουν την πλάτη και να τους ηρεμήσουν. Ο καιρός θα δείξει! Από την άλλη, παίρνουν και μαθήματα από μας. Διότι αν το κατάλαβες, διότι αργά τα καταλαβαίνεις, βρισκόμαστε ακόμη στην απομόνωση του εργαστηρίου ερευνών. Και είμαστε ακόμη σε φάση αποστείρωσης!
- Και στη μονάδα εντατικής θεραπείας πότε θα μπούμε;
- Βιάζεσαι και θα γεράσεις γρήγορα. Κάνε υπομονή και απόλαυσε τη ζωή σου, απόλαυσε τα μνημόνια της και τις εκπλήξεις που κρύβει. Σ’ αρέσει η μονοτονία; 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου