Δευτέρα 1 Απριλίου 2013

ΟΥΔΕΝ ΣΧΟΛΙΟΝ! Ο Βασίλης Μόσχης στην εφημ. ΟΛΥΜΠΙΟ ΒΗΜΑ | ΚΑΤΕΡΙΝΗ



- Ούτε φαντασία δεν έχουν!
- Γιατί το λες αυτό;
- Διότι δεν έχουν το παραμικρό ίχνος φαντασίας! Είναι στο στάδιο περιγραφικών εκθέσεων, παραπάνω ούτε λόγος!
- Ποιους εννοείς;
- Ποιους εννοώ! Όλους τους μεγαλομετόχους και μεγαλοκυβερνήτες των οικονομικών μας! Τα αφεντικά μας, που κόβουν και ράβουν! Θα μας δούμε καμιά φορά να κάνει κανένα λάθος το ψαλίδι και να κάνει καμιά στραβοτιμονιά και τότε να δεις… κλάφτα Χαράλαμπε! Θα αρπάξει κανένα κομμάτι να πουλιέται στα κρεοπωλεία των βορείων προαστίων…
- Ε! Είσαι υπερβολικός!
- Καθόλου! Είδες τι κούρεμα έπεσε με τους Κύπριους! Έπεσε γερή ψαλιδιά, τους έκανε μια εμφάνιση που κυκλοφόρησε σε όλα τα καθώς πρέπει σαλόνια ανά την Ευρώπη. Αυτή είναι η νέα κουπ, είτε σας αρέσει είτε όχι! Κανονίστε την πορεία σας, γιατί η μόδα είναι μόδα. Δεν μπορούμε να την αγνοούμε!
- Ναι, αλλά αφού το είπαν, η Κύπρος είναι μοναδική περίπτωση!
- Και εσύ, ό,τι σου λένε το πιστεύεις;
- Τι να κάνω; Τι κάναμε τόσα χρόνια; Να μην ακολουθήσουμε την παράδοση; Αλλά δεν μου λες; Διότι ξεφύγαμε του θέματος μας πάλι! Για αλλού ξεκινάμε και αλλού βρισκόμαστε! Τι είναι αυτά τα περί φαντασίας που έλεγες;
- Για το κούρεμα έλεγα, το κυπριακό! Μην νομίζεις ότι σκέφτηκαν και πολύ για να το εφαρμόσουν. Ήταν να γίνει πριν δυο χρόνια και σε μας, αλλά τελευταία στιγμή, ποιος ξέρει τι έγινε, το απέσυραν. Βρήκαν τώρα ευκαιρία να το εφαρμόσουν. Διότι, σου λέει, ποιος να ξέρει πότε θα βρεθεί άλλη ευκαιρία! Όχι τίποτα άλλο δηλαδή, επειδή λένε ότι η Κύπρος είναι μοναδική περίπτωση! Ότι είναι μοναδικό νησί, δεν υπάρχει καμιά αμφιβολία περί τούτου. Ευάερο, ευήλιο, φως, νερό, τηλέφωνο, μονοκατοικία από τις λίγες. Και με ωραία θέα παρεμπιπτόντως! Σε καλή γειτονιά! Όχι ότι κι εμείς πάμε παραπίσω δηλαδή! Και εμείς καλό οικόπεδο είμαστε!
- Α! ώστε γλυτώσαμε εμείς!
- Έτσι νομίζουμε! Εδώ εφαρμόσαμε άλλα, να υπάρχει μια ποικιλία, να δείξουμε ότι έχουμε φαντασία και ό,τι κάτσει. Ανοίγουμε το συρταράκι και βγάζουμε. Α! σήμερα θα κάνουμε αυτό! Ε, τι λέτε, παιδιά; Και τα παιδιά συμφωνούν! Και μετά τα παιδιά καταφθάνουν και πιέζουν! Γιατί αυτό ήταν η πρόβα τζενεράλε πριν την επίσημη πρώτη! Θα ακολουθήσουν και αλλού! Θα δεις, να μου το θυμάσαι! Έχουμε μέλλον ακόμη!
- Εξαρτάται πώς το υπονοεί ο καθένας το μέλλον!
- Έγραψες πάλι! 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου